Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σπουδαίο ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη

Πολύ σκληρός ο «αποχαιρετισμός» στον ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη, ο οποίος νικήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου και κηδεύτηκε το περασμένο Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη. Πλήθος κόσμου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης αποχαιρέτησε τον σπουδαίο Ελληνα.

Συγγενείς και χιλιάδες φίλοι, αθλητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι, ο Αλέξης Τσίπρας και πολλοί πολιτικοί τίμησαν τη μνήμη του ολυμπιονίκη και αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, που επί μία διετία έδωσε γενναία μάχη με έναν σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut. Τα μετάλλια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη κρατούσε μπροστά από το φέρετρο ο επίσης ολυμπιονίκης του τάε κβον ντο Μιχάλης Μουρούτσος έχοντας δίπλα του την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλη Μυστακίδου, ενώ παρούσα ήταν σύσσωμη η οικογένεια του αθλήματος.

Μπροστά στις κάμερες, ο θείος του «λύγισε» για τον πολυαγαπημένο του ανιψιό, κάνοντας αναδρομή στις δεκάδες μάχες που έδωσε εντός και εκτός γηπέδων, ενώ η Τασούλα Κελεσίδου τόνισε: «Του έστειλα μήνυμα για να μάθω εάν είναι αλήθεια ότι έχει αυτή την ασθένεια και μου απάντησε: «Μακάρι να ήταν ψέμα!» Από τότε, άλλαξα φιλοσοφία κι εγώ για τη ζωή».

Η Περιφερειακή Ενωση των 38 Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, τιμώντας τη μνήμη του, αποφάσισε ομόφωνα ως ελαχιστότατη ένδειξη αναγνώρισης της μεγάλης αθλητικής προσφοράς του στο έθνος να καλύψει τα έξοδα της κηδείας του.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών (τάε κβον ντο) στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Η τελευταία του επιθυμία ήταν τα δύο αργυρά του ολυμπιακά μετάλλια να βγουν σε δημοπρασία.

«Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά μου. Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλοτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου» είχε γράψει. Τον επικήδειο διάβασε η ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρας μίλησε για τον Αλέξανδρο και επέστρεψε στην οικογένεια μια δάδα που του είχε χαρίσει ο πρώην ολυμπιονίκης.

Τέλος, πολύ κακή εντύπωση προκάλεσε ο Πύρρος Δήμας, ο οποίος ενώ με δάκρυα στα μάτια έλεγε ότι δεν μπορεί να παραστεί στην κηδεία, προχθές το απόγευμα ήταν στη βάπτιση του παιδιού του Σόμμερ, μαζί με τη σύντροφό του Αφροδίτη Σκαφίδα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα