Δύσκολη μάχη δίνουν οι τραυματίες στα νοσοκομεία Λάρισας και Θεσσαλονίκης

Την ώρα που οι συγγενείς των 57 νεκρών προσπαθούν να σταθούν στα πόδια τους και να μαζέψουν τα κομμάτια της ζωής τους

Στα νοσοκομεία της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης όλοι προσεύχονται στον Θεό να βοηθήσει τους τραυματίες να βγουν νικητές από τη δύσκολη μάχη που δίνουν για να κρατηθούν στη ζωή.

Μια προσευχή για τον Γεράσιμο Ιάσονα Γεωργιάδη, που δίνει μάχη ζωής στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λάρισας μετά τη φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη έκανε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός, που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καθώς τα χτυπήματα που φέρει είναι σημαντικά.

Ο Βολιώτης νεαρός είναι ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Με τη σύγκρουση εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο και γλίτωσε την έκρηξη και τη φωτιά. Ομως η πτώση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Ηδη έχει υποβληθεί σε δύο χειρουργεία, με τους γιατρούς να μην εγκαταλείπουν τις τιτάνιες προσπάθειες να τον σώσουν.

Εκτοξεύτηκε

Ο 20χρονος επιβιβάστηκε στο φονικό τρένο στη Λάρισα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, καθώς σπουδάζει μηχανολόγος μηχανικός στο ΑΠΘ. Την ώρα της σύγκρουσης ο 20χρονος βρισκόταν με άλλους φοιτητές στο καμένο βαγόνι – κυλικείο, που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Εκτοξεύτηκε στα χωράφια, όπου τον βρήκαν οι διασώστες χωρίς τις αισθήσεις του.

Αλλοι δύο νεαροί νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, με την κατάσταση της υγείας τους να είναι σταθερή. Συνολικά δώδεκα είναι οι τραυματίες που παραμένουν στα νοσοκομεία μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Σταθερή είναι η κατάσταση της 25χρονης που νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, ενώ σε απλές κλινικές μεταφέρθηκαν επτά φοιτητές, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να λάβουν εξιτήριο. Ακόμα μία θετική εξέλιξη είναι πως αποσωληνώθηκε ο 22χρονος που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» και σύντομα αναμένεται να βγει από την Εντατική.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα