Tέλος χρόνου για αιτήσεις market pass

Κλείνει τα μεσάνυχτα η πλατφόρμα. Πάνω από 2.300.000 δικαιούχοι έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση

Απόψε τα μεσάνυχτα κλείνει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων market pass και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές. Σημειώνεται ότι πάνω από 2.300.000 δικαιούχοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση έως τις 28 Φεβρουαρίου 2023, έχουν ήδη λάβει την πρώτη διπλή ή τριπλή δόση του market pass.

Οσοι έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματά τους μέσω της άυλης ψηφιακής κάρτας:

• Στις 20 Μαρτίου θα πληρωθούν για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

• Για τους μήνες Απρίλιο έως και Ιούλιο θα λαμβάνουν τα χρήματά τους κάθε 3 του αντίστοιχου μήνα (3 Απριλίου τα χρήματα του Απριλίου κ.ο.κ.).

Οσοι έχουν επιλέξει να λάβουν τα χρήματά τους μέσω πίστωσης στον τραπεζικό τους λογαριασμό (μειωμένα κατά 20%):

• Στις 20 Μαρτίου θα πληρωθούν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

• Στις 3 Μαΐου θα πληρωθούν τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι περισσότεροι δικαιούχοι, και συγκεκριμένα το 75%, επέλεξαν -κατά τον πρώτο γύρο των πληρωμών- την κατάθεση του επιδόματος σε τραπεζικό λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι το ποσό της επιδότησης είναι μειωμένο 20% σε σχέση με το ποσό της πίστωσης στην ψηφιακή κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα χρήματα της ενίσχυσης μπορούν να αξιοποιηθούν συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων, από σούπερ μάρκετ και κρεοπωλεία έως φούρνους, μίνι μάρκετ και λαϊκές αγορές.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που διαμορφώνεται σε 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, αυξανόμενο κατά 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού και με ανώτατο όριο τα 1.000 ευρώ.

Συνολικά υπολογίζεται πως 3.200.000 νοικοκυριά θα μοιραστούν 650.000.000 ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα