Ελάχιστοι στην κηδεία Μπόμπολα!

O Γιώργος Μπόμπολας, τον οποίο αποχαιρέτησαν χθες οι προσφιλείς του από το Α΄ Νεκροταφείο

Yπήρξε ένας εμβληματικός εκδότης και καναλάρχης, και από τους πρωταγωνιστές του εγχώριου κατασκευαστικού κλάδου, κυρίως χάρη στην απόφαση διαδοχικών κυβερνήσεων, με κορυφαία αυτήν του Κ. Σημίτη, να δημιουργήσουν ισχυρούς εθνικούς επιχειρηματικούς ομίλους, προτού το πράγμα ξεφύγει ολότελα και τεθούν υπό την ηθική ομηρία τους.

Στην εξόδιο ακολουθία του παραβρέθηκαν ελάχιστοι από όσους -και δεν ήταν λίγοι…- κατά καιρούς ευεργέτησε. Διότι ο εκλιπών, στη μακρά και πολυκύμαντη διαδρομή του, υπήρξε εξαιρετικά γενναιόδωρος προς πολιτικούς όλων των χώρων. Αίσθηση προκάλεσε, λόγου χάρη, ότι η οικογένεια Μητσοτάκη έλαμψε διά της απουσίας της και δεν φρόντισε ούτε καν για την τιμή (εδώ κυριολεκτικώς) των όπλων να στείλει κάποιον εκπρόσωπο. Ούτε η Ντόρα Μπακογιάννη ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπήκαν στον κόπο να στείλουν ένα απλό στεφάνι, εις ένδειξη αναγνώρισης της πολύπλευρης υποστήριξης που με αφθονία τους προσέφερε.

Πολιτικοί αστέρες, που δρασκέλιζαν άλλοτε σαν ικέτες τις θύρες της εκδοτικής εταιρίας «Πήγασος», η οποία εξέδιδε μεταξύ άλλων το «Εθνος», την «Ημερησία» και πλειάδα καλλιτεχνικών και αθλητικών εντύπων, και πολλοί από αυτούς είχαν ιδιαίτερες σχέσεις και με το λογιστήριο του Ομίλου ΑΚΤΩΡ, ούτε καν εμφανίστηκαν στο ξόδι του εκλιπόντος. Η αχαριστία, βεβαίως, είναι ίδιον της πολιτικής ελίτ της χώρας, η οποία ξεροσταλιάζει στα σαλόνια των ισχυρών του πλούτου, αλλά ξεχνά εύκολα τους χορηγούς της…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα