«Ο 17χρονος δεν μας είχε πει ότι τον βίασαν»

Ο διευθυντής των φυλακών δίνει τις δικές του εξηγήσεις για την καταγγελία ομαδικής κακοποίησης, παραδέχεται όμως τον ξυλοδαρμό

Τις δικές του εξηγήσεις για την καταγγελία ομαδικού βιασμού του 17χρονου κρατουμένου στις Φυλακές Κασσαβέτειας έδωσε με γραπτή ανακοίνωση ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος. Ο προϊστάμενος Διεύθυνσης του Ειδικού Αγροτικού Σωφρονιστικού Καταστήματος Νέων Κασσαβέτειας δηλώνει κατηγορηματικά «εκ μέρους όλων των εργαζομένων στο εν λόγω σωφρονιστικό κατάστημα ότι καμία καταγγελία, αναφορά ή έστω νύξη δεν έγινε από τον συγκεκριμένο πρώην κρατούμενο για σωματική ή ψυχική κακοποίησή του από άλλους συγκρατουμένους, και πολύ περισσότερο δεν δήλωσε ποτέ αυτά που τώρα αναφέρει στην καταγγελία του περί ομαδικού βιασμού σε κανένα εντεταλμένο όργανο του Σ.Κ., κοινωνικό λειτουργό ή ψυχοθεραπευτή».

Αναφέρει, επίσης, ότι ο έφηβος δεν ανέφερε τη σεξουαλική και σωματική κακοποίησή του στην Ομάδα Αυτοβοήθειας της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής Εφήβων και Νεαρών Ανηλίκων Παραβατών του ΚΕΘΕΑ ή στη μητέρα του, κατά τα ηλεκτρονικά επισκεπτήρια που είχε μαζί της. Ως προς τον τραυματισμό του παιδιού στις 27/9/2022, μόλις λίγες ώρες μετά την είσοδό του στο σωφρονιστικό κατάστημα, ο διευθυντής του καταστήματος Κασσαβέτειας παραδέχεται ότι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και το ίδιο βράδυ επέστρεψε στη φυλακή.

Για τον τραυματισμό του διενεργήθηκε πειθαρχική διαδικασία και οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν. Μετά το συμβάν τοποθετήθηκε, κατόπιν δικής του επιθυμίας, μόνος σε θάλαμο και προαυλιζόταν μόνος του, μέχρι που ζήτησε να προαυλίζεται με άλλους κρατουμένους. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι συγκρατούμενοί του, που τιμωρήθηκαν για το περιστατικό του ξυλοδαρμού, δεν έμειναν ποτέ στον ίδιο θάλαμο με τον καταγγέλλοντα, ενώ δεν ευσταθεί η πληροφορία ότι όσοι τον χτύπησαν είναι οι ίδιοι με τους φερόμενους βιαστές του.

Καταλήγοντας «χαιρετίζει» την προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε από την Εισαγγελική Αρχή Βόλου, υποστηρίζοντας ότι το προσωπικό του σωφρονιστικού καταστήματος θα καταβάλει «κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου το συντομότερο να λάμψει η αλήθεια, να διαλευκανθεί αυτή η τόσο σοβαρή καταγγελία και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όλοι οι υπαίτιοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα