Εγκαίνια του εκπαιδευτικού χώρου «Οcean Lab» του Safe Water Sports

Tην Πέμπτη 11 Μαΐου 2023, το Safe Water Sports, o μη κερδοσκοπικός Οργανισμός για την προώθηση της ασφάλειας στο υδάτινο περιβάλλον και την πρόληψη των πνιγμών, πραγματοποίησε ειδική εκδήλωση για τα εγκαίνια του 1ουδιαδραστικού εκπαιδευτικού χώρου των παιδιών για την ασφάλειά στη θάλασσα, με αφορμή τη θέσπιση της 11ης Μαΐου ως «Εθνική Ημέρα Πρόληψης Θαλάσσιων Ατυχημάτων και Πνιγμών».

Σε αυτή παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. κ. Γεώργιος Αλεξανδράκης μαζί με στελέχη του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και εκπροσώπους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, Ταξίαρχος  κ. Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Matilda Foundation  – Ίδρυμα Φροντίδας για Μικρούς Ήρωες, κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κα Εύα Λιανού, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, κα. Αγγελική Καραπατάκη, ο Χρυσός & Αργυρός Ολυμπιονίκης στους κρίκους, κ. Δημοσθένης Ταμπάκος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας, κ. Μάριος Μυρωνάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αμαρουσίου, κα Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη καθώς και πολλοί συνεργάτες και υποστηρικτές του Οργανισμού. Τον εκπαιδευτικό διαδραστικό χώρο επισκέφθηκαν μαθητές σχολείου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Αττική, προκειμένου μέσα από την ψυχαγωγία και τη γνώση να ενημερωθούν για τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα.

Γεώργιος Αλεξανδράκης, Παναγιώτης Πασχαλάκης, Εύα Λιανού, Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση

Ο Πρόεδρος του Safe Water Sports κ. Παναγιώτης-Μιχαήλ Πασχαλάκης, μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του ότι: «Η γνώση για την ασφάλεια στο νερό, σε παιδιά και μεγάλους, μπορεί να συμβάλει στο όραμά μας για μηδενικά θανάσιμα ατυχήματα στο υδάτινο περιβάλλον. Η ενημέρωση από μικρή ηλικία, πρέπει να είναι ανάμεσα στις προτεραιότητες κάθε οικογένειας, ώστε να απολαμβάνουν τη θάλασσα με ασφάλεια. Το Ocean Lab, «άνοιξε» τις πόρτες του με μεγάλη επιτυχία από τον Μάρτιο, προς τα παιδιά. Η πρωτοβουλία αυτή πιστεύουμε θα συμβάλει σημαντικά στην εκπαίδευση και την ενημέρωση μικρών και ενηλίκων».

Πλοίαρχος Λ.Σ. Τάτης Σπυρίδων, Αναστασία Γεωργιάδου, Μάριος Μυρωνάκης, Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος

Η Γενική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κα Εύα Λιανού, σημείωσε πως «Το Ocean Lab είναι μια ακόμη καινοτόμα πρωτοβουλία του Safe Water Sports που στηρίζει το Ίδρυμά μας στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας μας. Η ανταπόκριση της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πιλοτική φάση υλοποίησης της πρωτοβουλίας αυτής είναι πραγματικά εντυπωσιακή και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση θα συνεχίσει την υποστήριξή του και για το σχολικό έτος 2023 / 2024 ώστε οι εκπαιδευτικές επισκέψεις δημοσιών σχολείων από όλη την Αττική να παρέχονται δωρεάν».

Παναγιώτης Πασχαλάκης, Γεώργιος Αλεξανδράκης, Ειρήνη-Μαρία Χαλιώτη

Η Πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Matilda Foundation – Ίδρυμα Φροντίδας για Μικρούς Ήρωες, κα Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, απευθυνόμενη στα παιδιά τα παρότρυνε να απολαμβάνουν τη θάλασσα -όπως και τη ζωή τους- χωρίς φόβο, αλλά πάντα με ασφάλεια και περίσκεψη. Να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και το ένστικτό τους και να μην παρασύρονται από τους άλλους να κάνουν τολμηρά πράγματα όταν δεν θέλουν. «Τόλμη», είπε χαρακτηριστικά, «είναι το να είσαι διαφορετικός και να ξέρεις πότε να βάζεις το όριό σου και να λες ‘όχι’».

Ελίζα Καραμπετιάν-Νικοτιάν, Δημοσθένη Ταμπάκος, Ζωή Γαϊτη

Η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης, κα. Αγγελική Καραπατάκη στάθηκε στο πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία αυτή, στο να αποκτήσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία εξοικείωση με το υγρό στοιχείο, να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό και να εκπαιδευτούν για τη συμπεριφορά τους μέσα στο νερό και την απόλαυσή του σε αυτό.

Παναγιώτης Πασχαλάκης

Το Οcean Lab, ο εκπαιδευτικός χώρος που έχει δημιουργηθεί με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού, «προσκαλεί» δωρεάν μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων εντός Αττικής, να «ταξιδέψουν» σε έναν θαλασσινό κόσμο και να εξερευνήσουν τους κανόνες ασφαλείας στη θάλασσα, το κολυμβητήριο και τα θαλάσσια σπορ με τη χρήση της τεχνολογίας και μια σειρά διαδραστικών παιχνιδιών όπως παιχνίδια γνώσεων με τη χρήσηtablets, παιχνίδια αφής, διαδραστική ταινία κ.ά.

Οcean Lab

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολικών μονάδων εντός Αττικής, πραγματοποιούνται δωρεάν με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, μέσω της κάλυψης του κόστους μεταφοράς των μαθητών. Έως το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς (2022-2023) έχουν προγραμματιστεί για υλοποίηση 235 σχολικές επισκέψεις, ενώ περισσότεροι από 5.365 μαθητές αναμένεται να συμμετέχουν στις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού χώρου «Ocean Lab» του Safe Water Sports.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα