Ξεσπίτωσαν ανάπηρο και τώρα ζει στη βεράντα

Εικόνες ντροπής στη Χαλκιδική! Ο 81χρονος δίνει σκληρή δικαστική μάχη για να πάρει πίσω το σπίτι του, το οποίο έχασε σε πλειστηριασμό από Σκοπιανό

Σκληρή δικαστική μάχη, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει το σπίτι στο οποίο μένει εδώ και 52 χρόνια, θα δώσει ο 81χρονος ανάπηρος από τα Φλογητά Χαλκιδικής, ο οποίος έχασε την πρώτη κατοικία του σε πλειστηριασμό, με αποτέλεσμα να μένει εδώ και 13 ημέρες στη… βεράντα.

Ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, ο οποίος έχει χάσει το ένα του πόδι και είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, έμενε στο σπίτι μαζί με τη γυναίκα του, τη μία του κόρη και τον 31χρονο εγγονό του, που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο ηλικιωμένος, ο οποίος έχει αναπηρία 85%, ξεσπιτώθηκε στις 4 Μαΐου, όταν δικαστικός επιμελητής, παρουσία αστυνομικών, άλλαξε την κλειδαριά του σπιτιού, το οποίο είχε βγει στο σφυρί τον περασμένο Δεκέμβριο, με πλειοδότη επιχειρηματία από τα Σκόπια. Από εκείνη τη μέρα ο κ. Τζοχουνίδης κοιμάται σε καναπέ στο μπαλκόνι του σπιτιού. Μάλιστα, ο νέος ιδιοκτήτης είχε επιχειρήσει να τον διώξει και από το μπαλκόνι, αλλά το σχετικό δικαστικό έγγραφο δεν έφερε την υπογραφή εισαγγελέα.

Οπως αναφέρει η κόρη του 81χρονου Αναστασία Τζοχουνίδου, ο πατέρας της ζητά «να γίνει επανεξέταση του δανείου για να μπει ξανά στο σπίτι του. Είναι άδικο όλο αυτό. Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να μπορεί ο άνθρωπος να πληρώνει κανονικά τις δόσεις του δανείου. Δεν θα φύγει από το μπαλκόνι μέχρι να εξεταστεί ξανά όλο αυτό».

Η πρώτη κατοικία του 81χρονου βγήκε σε πλειστηριασμό στις 14 Δεκεμβρίου, γιατί είχε μπει εγγυητής σε επισκευαστικό δάνειο του γιου του, ύψους 85.000 ευρώ. Οταν σταμάτησε να πληρώνει τις δόσεις, το ποσό των 57.000 ευρώ, που είχε απομείνει, εκτοξεύτηκε με τα πανωτόκια στα 150.000 ευρώ. «Πήγαμε να κάνουμε διακανονισμό πριν από τον Δεκέμβριο. Είχαμε πει για ένα ποσό των 6.000 ευρώ που μπορούσαμε να δώσουμε και τα οποία δεν τα δέχτηκαν» δήλωσε η κόρη του Θεόφιλου Τζοχουνίδη.

Ο ηλικιωμένος είχε προτείνει στον νέο ιδιοκτήτη από τα Σκόπια να το νοικιάζει, αλλά δεν το δέχτηκε, καθώς θέλει να μετατρέψει το σπίτι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια. Ο δικηγόρος της οικογένειας Τζοχουνίδη, Φώτης Μπαμπάνης, έχει καταθέσει αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία θα εκδικαστούν τις επόμενες ημέρες στα δικαστήρια των Αθηνών. Στο πλευρό του ηλικιωμένου συγχωριανού τους είναι οι κάτοικοι των Νέων Φλογητών, οι οποίοι ανάρτησαν πανό στην είσοδο του σπιτιού, ενώ προχθές πραγματοποίησαν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα