Καρδίτσα: Μοίραζαν 20ευρα σε Τσιγγάνους για να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

Να εξαγοράσουν ψήφους Ρομά αντί 20 ευρώ το άτομο φαίνεται πως επιχείρησαν πέντε άτομα για λογαριασμό υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Καρδίτσα.

Οι εμπλεκόμενοι στην απόπειρα εξαγοράς ψήφων συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από μπλόκο αστυνομικών της ΟΠΚΕ στην περιοχή των Σοφάδων. Οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο αυτοκίνητο ενός εκ των συλληφθέντων, στο οποίο βρέθηκαν 197 δελτία ταυτότητας, ένα διαβατήριο, δύο φωτοαντίγραφα δελτίων ταυτότητας και μία σακούλα με 114 κλειστούς φακέλους, καθένας εκ των οποίων περιείχε κάρτα υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πέντε ψηφοδέλτια με «σταυρωμένο» το όνομα του συγκεκριμένου υποψηφίου.

Στην κατοχή δύο εκ των συλληφθέντων βρέθηκε το ποσό των 6.060 ευρώ. Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν όσα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν στοιχεία για προσέγγιση ψηφοφόρων σε οικισμό προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή αντί χρηματικού ποσού. Ενας 37χρονος Ρομά φέρεται ότι είπε στους αστυνομικούς ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με 30χρονο κατηγορούμενο με τον οποίο γνωρίζονται από το ποδόσφαιρο. Σε αυτήν την επικοινωνία συμφώνησαν ο 37χρονος να βρει ψηφοφόρους μέσα στον παλαιό οικισμό Αθιγγάνων Σοφάδων προκειμένου να ψηφίσουν τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και να εισπράξουν 20 ευρώ καθένας.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, οι τρεις από τους συλληφθέντες ανέφεραν ότι έχουν επαγγελματικές και φιλικές σχέσεις με τον συγκεκριμένο υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, παραδέχονται ότι πράγματι συνάντησαν τους Ρομά για να τους δώσουν τα ψηφοδέλτια.

Ωστόσο, αρνήθηκαν ότι είχαν συμφωνήσει να δώσουν χρηματικό ποσό. Για την υπόθεση παράβασης της εκλογικής νομοθεσίας έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας.


Δεκάδες προβλήματα με τα εκλογικά tablets

Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες που δέχθηκε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας από μέλη του για δυσλειτουργίες σε εκλογικά τμήματα. Μέχρι το μεσημέρι περισσότερα από 100 τηλεφωνήματα είχαν γίνει από δικηγόρους για προβλήματα με τα tablets στα εκλογικά κέντρα.

Επίσης, δεκάδες δικηγόροι-δικαστικοί αντιπρόσωποι διαμαρτυρήθηκαν γιατί έπρεπε να διακόπτουν την εκλογική διαδικασία προκειμένου να στέλνουν τα στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Από την πλευρά του, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας είχε σχηματίσει μηχανισμό καταγραφής των όποιων δυσλειτουργιών και ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους δικαστικούς αντιπροσώπους που ήταν στα εκλογικά κέντρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα σε συνεννόηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Εσωτερικών.

Τα περισσότερα τηλεφωνήματα στη γραμμή βοήθειας του ΔΣΑ από τους δικαστικούς αντιπροσώπους αφορούσαν την κάρτα sim που δεν λειτουργούσε, ώστε να μεταδώσουν τα στοιχεία. Οπως ανέφεραν, παρότι υπήρχε ίντερνετ, τα tablets έδειχναν την ένδειξη 1500 και δεν συγχρονίζονταν με την κάρτα sim, που έπρεπε να ενσωματωθεί, ώστε να μπορούν να μεταδώσουν στοιχεία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα