Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου και του μωρού της

Ο άδικος θάνατος της 19χρονης εγκύου στην «ακριτική» Νέα Μάκρη προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου

O οποίος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς οι συγγενείς της αποδίδουν την τραγική της κατάληξη σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, την οποία θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου, θα ερευνηθούν ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση, εφόσον υπάρχουν, για την έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης Ελενας (κεντρική φωτό) από τη Νέα Μάκρη στο Κέντρο Υγείας.

Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) με κατεπείγοντα χαρακτήρα έχει διαταχθεί από το ΕΚΑΒ και από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια της Αττικής (1η ΥΠΕ) προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες και η τήρηση των πρωτοκόλλων από το Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού.

Το υπουργείο Υγείας, με τη σειρά του, διερευνά τις συνθήκες διακομιδής των θανατηφόρων περιστατικών σε Κω και Νέα Μάκρη. Του τραγικού θανάτου της 63χρονης γυναίκας που άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στην καρότσα αγροτικού κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο της Κω και της τραγικής κατάληξης της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, η οποία σε λίγες μέρες έμπαινε στον ένατο μήνα.

Τα δύο τραγικά συμβάντα προκάλεσαν την παρέμβαση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας Αναστασίας Κοτανίδου και σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας, ενώ παράλληλα αναμένονται και τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Το πρωί της Τρίτης η 19χρονη φαίνεται πως εξέφρασε παράπονα στον σύζυγό της και στους συγγενείς της για έντονους πόνους στην κοιλιακή χώρα. Καθώς το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο, οι συγγενείς της καλούσαν από το πρωί το ΕΚΑΒ για να σταλεί ασθενοφόρο και να την παραλάβει, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι και σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΪ. Οι συγγενείς αναφέρουν πως όταν μπήκε η 19χρονη στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και εκτιμούν ότι ήταν ζωντανή και όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης. Παράλληλα, διερωτώνται γιατί εφόσον διαπιστώθηκε ότι η κατάστασή της ήταν τόσο κρίσιμη, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας και όχι σε κάποιο μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρώτη κλήση που δέχτηκε το ΕΚΑΒ για το συμβάν στη Νέα Μάκρη με την έγκυο ήταν στις 10.24 το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, φαίνεται πως το συμβάν δηλώθηκε από τους αρμοδίους ως περιστατικό «καταβολής δυνάμεων» και δεν κρίθηκε ως επείγον. Ακολούθησε δεύτερη κλήση, μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφτασε 20 λεπτά αργότερα.

Οπως καταγγέλλουν συγγενείς της, δεν πήραν μόνο ένα τηλέφωνο, αλλά δεκάδες. «Το τελευταίο τηλέφωνο ήταν στις 13.14. Αργησε το ασθενοφόρο να έρθει. Ηρθε 13.30. Τη φέρανε εδώ (σ.σ.: στο Κέντρο Υγείας) με παλμούς, όχι νεκρή. Μάλλον στα τελευταία της, αλλά αυτό δεν το ξέρουμε και ακριβώς» επιμένουν οι συγγενείς της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα