Ντροπή! Οδύσσεια 6χρονου για να κάνει μία αξονική

Στο Ιπποκράτειο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος, στον «Αγιο Παύλο» τον έδιωξαν, για να καταλήξει σε ιδιωτική κλινική!

Μία οδύσσεια βίωσε η οικογένεια ενός 6χρονου παιδιού, όταν εκείνο τραυματίστηκε σε ατύχημα με το πατίνι του και κατέληξε να περιφέρεται από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, ώσπου να κάνει μία εξέταση! Το νέο περιστατικό που έρχεται στο φως μαρτυρεί την τραγική κατάρρευση του ΕΣΥ και την έλλειψη βασικού εξοπλισμού σε μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Την περασμένη Κυριακή το αγοράκι έπεσε με το πατίνι του, με συνέπεια να τραυματιστεί στο κεφάλι. Εκτοτε άρχισε για εκείνο και τους γονείς του μια ατέρμονη ταλαιπωρία, για μία… αξονική τομογραφία! Αρχικά ο 6χρονος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ωστόσο ο τομογράφος ήταν χαλασμένος. Οι γιατροί αποφάσισαν να πάνε το αγοράκι στο Νοσοκομείο «Αγιος Παύλος», όμως εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ οι διαδρομές στην πόλη γίνονταν με ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού. Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία, αφού αιμορραγούσε για περίπου τρεις ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό. Αυτή τη στιγμή ο 6χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο και είναι καλά στην υγεία του.

«Τραβήξαμε μία οδύσσεια. Περίπου κατά τη 1 το μεσημέρι χτύπησε το παιδάκι μας έξω από το σπίτι. Σε 5-6 λεπτά ήρθε το ΕΚΑΒ, μεταφερθήκαμε άμεσα και μας μετέφερε στο Ιπποκράτειο. Εκεί έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω από το κεφάλι του παιδιού για να κάνουν το καλύτερο που μπορούσαν.

Αιμορραγία

Το νοσηλευτικό προσωπικό ήταν άριστο, μας αντιμετώπισαν όπως έπρεπε» ανέφερε ο πατέρας του παιδιού για την τεράστια ταλαιπωρία τους και πρόσθεσε: «Την αιμορραγία δεν τη σταμάτησαν, η αιμορραγία σταμάτησε περίπου στις 7 το απόγευμα. Η μεταφορά έγινε με ασθενοφόρο του Χαμόγελου του Παιδιού, γιατί έχουν συνεργασία, από ό,τι γνωρίζω. Η αξονική τομογραφία στο παιδί έγινε στις 19.15 τελικά».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Χρήστος Τζελέπης μίλησε για τη στάση του νοσοκομείου και το γεγονός ότι μέσα σε τρεις μήνες είναι η δεύτερη φορά που έχει χαλάσει ο αξονικός τομογράφος. «Γενικά να πούμε ένα συγγνώμη από το ΕΣΥ για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο έπεσε πάνω από το παιδί. Είναι λάθος ότι δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος. Υπάρχει καινούργιος, είναι από τους καλούς, αλλά ήταν χαλασμένος για τεχνικά ζητήματα, για μία λυχνία. Ηταν χαλασμένος από την Παρασκευή και χθες άρχισε να λειτουργεί.

Μας ενημέρωσαν ότι επειδή είναι χαλασμένος ο δικός μας, γι’ αυτόν τον λόγο εφημερεύει ο “Αγιος Παύλος”. Θα πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες από αυτούς που όρισαν τον “Αγιο Παύλο” για τα παιδιατρικά περιστατικά» τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Υπάρχει ένας δεύτερος αξονικός τομογράφος που ήρθε από το Κέντρο Υγείας Τούμπας, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο εδώ και 3-4 μήνες και ακόμα δεν έχει μπει σε λειτουργία. Θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από τη διοίκηση. Υπάρχουν 8 συνάδελφοι που δουλεύουν τον αξονικό τομογράφο και οι τρεις από αυτούς στο τέλος του χρόνου βγαίνουν σε σύνταξη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα