Εκαναν και νέα έξωση στον 81χρονο ανάπηρο

Δικαστικός επιμελητής, κατ’ εντολή του Σκοπιανού νέου ιδιοκτήτη, εισέβαλε στο σπίτι του στα Φλογητά και τον πέταξε στον δρόμο μαζί με τη θυγατέρα του

Μόλις μερικά 24ωρα διήρκεσε η ανακούφιση του 81χρονου Θεόφιλου Τζοχουνίδη στα Φλογητά Χαλκιδικής, ο οποίος έστω και προσωρινά έπαιρνε πίσω, έπειτα από δικαστική απόφαση, τα κλειδιά του σπιτιού του. Ο ηλικιωμένος άνδρας, που είναι σε αναπηρικό καροτσάκι, βίωσε δεύτερη φορά τον εφιάλτη, αφού τη Δευτέρα άνδρες της Αστυνομίας τον πέταξαν έξω και μάλιστα με πρωτοφανή βιαιότητα επειδή το σπίτι του βγήκε σε πλειστηριασμό από fund που ανήκει σε Σκοπιανό.

Το μαρτύριο δίχως τέλος άρχισε για τον ίδιο όταν βρέθηκε ως εγγυητής ληξιπρόθεσμου δανείου του γιου του. Η έξωση έγινε τον Μάιο παρουσία αστυνομικής δύναμης. Ο ανάπηρος συνταξιούχος έμεινε 56 ημέρες στη βεράντα του σπιτιού και πριν από λίγες ημέρες, στις 30 Ιουνίου, έπειτα από διαρκή και μαχητικό αγώνα, ο δικηγόρος του πέτυχε με ασφαλιστικά μέτρα να κερδίσει προσωρινή διαταγή που ακυρώνει τη διαδικασία που οδήγησε στον πλειστηριασμό και κατάφερε ο ηλικιωμένος να επιστρέψει στο σπίτι του.

Ωστόσο, τη Δευτέρα, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το δικαστήριο στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου, όπου ζητήθηκε αναβολή της εκδίκασης, η Αστυνομία με τη βία τον πέταξε έξω από το σπίτι. Συγκεκριμένα, δικαστικός επιμελητής, με τη συνοδεία αστυνομικών, εισέβαλε στο σπίτι του ηλικιωμένου και τον πέταξε στον δρόμο μαζί με την κόρη του, ενώ προχώρησε και σε αλλαγή κλειδαριών!

«Είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που πήρε αναβολή. Και αυτοί κατευθείαν ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες, άλλαξαν τις κλειδαριές. Μπήκαν μέσα, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι» περιέγραψε ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης και συνέχισε:

«Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι, έλεγαν θα μας πάνε και Αυτόφωρο. Λέω “έχετε καμιά εισαγγελική παρέμβαση να μπείτε μέσα στο σπίτι; Με ποιο δικαίωμα;”. Τίποτα, με το έτσι θέλω. Ανάπηρος 81 χρονών με 81% αναπηρία είμαι. Και η γυναίκα μου 80 χρονών, τετραμελής οικογένεια είμαστε, μας πέταξαν έξω πάλι σήμερα. Τώρα είμαστε στο μπαλκόνι. Την προηγούμενη φορά μείναμε εκεί 56 ημέρες».

Εξω από το σπίτι του ηλικιωμένου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, που ήθελε να διαμαρτυρηθεί για την απάνθρωπη αντιμετώπιση προς το πρόσωπό του. Ο Δημήτρης Μωυσιάδης, εκπρόσωπος του Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας, κατήγγειλε την πολιτική που πετάει στον δρόμο τις οικογένειες και κάλεσε τον κόσμο να εμποδίσει κάθε προσπάθεια πλειστηριασμού και έξωσης.

«Ημασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε μπροστά για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, για να μην ξεσπιτωθεί καμία λαϊκή οικογένεια. Εχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να βάλουμε φρένο στις ορέξεις τους» είπε ο κ. Μωυσιάδης. Το πλήθος των συγκεντρωμένων κρατούσε και ένα πανό που έγραφε: «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα