ΕΛ.ΑΣ.: Σεσημασμένος ο ληστής στην Ομόνοια

Ο 38χρονος εισέβαλε γύρω στις 11 το πρωί στην τράπεζα και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε χρήματα από το ταμείο

Γνωστό «μπουμπούκι» είναι τελικά ο 38χρονος ληστής που «μπούκαρε» το πρωί της Τρίτης σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Αχιλλέως 19 στην Ομόνοια. Ο Αλβανός, που στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυματίστηκε από πυρά αστυνομικού και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, είναι γνωστός στις Αρχές για διάφορα αδικήματα.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για σεσημασμένο, αφού στο παρελθόν είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Συγκεκριμένα, το 1999 κατηγορήθηκε για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, το 2007 για ένα τροχονομικό αδίκημα και το 2009 κατηγορήθηκε για βία κατά υπαλλήλων, απειλή και εξύβριση. Ωστόσο, η «πλούσια» δράση του δεν σταματά εκεί, αφού φέτος έχει συλληφθεί για φθορά ξένης ιδιοκτησίας, συνδυαστικά με απείθεια.

Τελευταίο του αδίκημα αποτελεί η προχθεσινή ληστεία, που έγινε σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ομόνοια. Ο 38χρονος Αλβανός εισέβαλε γύρω στις 11 το πρωί στο κτίριο και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε χρήματα από το ταμείο και τράπηκε σε φυγή πεζός. Υπάλληλος της τράπεζας κατέθεσε ότι την απείλησε με μαχαίρι και αφαίρεσε περίπου 4.000 ευρώ. Κατά τη διάρκεια της ληστείας, όμως, ενεργοποιήθηκε το κουμπί πανικού, που έστειλε σήμα στην Αστυνομία. Ετσι, κατά τη διαφυγή του κακοποιού αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ με τις μοτοσικλέτες τους έσπευσαν στο σημείο.

Ταυτόχρονα, ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που συμπτωματικά ήταν έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής και ο υπεύθυνος ασφαλείας της τράπεζας καταδίωξαν τον ληστή πεζοί. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, στη διασταύρωση των οδών Λένορμαν και Παλαμηδιού στον Κολωνό, οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και το πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης κατάφεραν να εγκλωβίσουν τον δράστη.

Τότε αυτός κλότσησε το περιπολικό και κινήθηκε απειλητικά εναντίον αστυνομικών με αιχμηρό αντικείμενο, τραυματίζοντας δύο από αυτούς. Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς, που φοβήθηκε για τη ζωή του, τον πυροβόλησε δύο φορές με το υπηρεσιακό του όπλο στην κοιλιά. Ο ληστής μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό, όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση και νοσηλεύεται.

«Βρισκόμουν στο μαγαζί όταν είδα το περιπολικό. Του φώναξαν να σταματήσει, εκείνος δεν σταμάτησε. Γύρισε και κλότσησε το περιπολικό. Αστυνομικός βγήκε και του είπε να σταματήσει. Προχώρησε λίγο και άκουσα δύο πυροβολισμούς. Εκαναν όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες να τον σταματήσουν. Οταν πήγε ο αστυνομικός να τον σταματήσει, ήταν σε κοντινή απόσταση και μετά άκουσα τους πυροβολισμούς» περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας της αιματηρής καταδίωξης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα