Σε 15 φυλακές οι νεοναζί χούλιγκαν!

Γελοίοι οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων για τη δολοφονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Αστυνομία αναζητεί Ελληνα εμπλεκόμενο μετά τις αναρτήσεις του στα social media

Τ ον δρόμο για 15 φυλακές της χώρας πήραν οι 104 χούλιγκαν που προφυλακίστηκαν για τη δολοφονική επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ, που στοίχισε τη ζωή στον 29χρονο Μιχάλη Κατσουρή.

Τα πρώτα φυλακιστήρια δόθηκαν χθες στους 70 κατηγορουμένους που είχαν απολογηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Στις Φυλακές Αυλώνα θα οδηγηθούν οκτώ και στον Κορυδαλλό άλλοι έξι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Οι υπόλοιποι θα μεταφερθούν στις Φυλακές Κομοτηνής, Μαλανδρίνου, Γρεβενών, Χίου, Θεσσαλονίκης, Νιγρίτας, Λάρισας, Χανίων, Κω, Βόλου, Ναυπλίου, Τρικάλων και Ιωαννίνων.

Την Παρασκευή κρίθηκαν προφυλακιστέοι και οι 30 οπαδοί που απολογήθηκαν, μεταξύ των οποίων 28 Κροάτες, ένας Ελληνας και ένας Αλβανός. Προχθές αποφασίστηκε από τους τρεις ανακριτές σε συνεννόηση με τους αρμόδιους εισαγγελείς η προσωρινή κράτηση ακόμα 40 συλληφθέντων, εκ των οποίων και ένας Ε λληνας. Χθες το πρωί προφυλακίστηκε ένας 18χρονος Κροάτης που νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Δεν είχε τραυματιστεί κατά τα επεισόδια, αλλά κρίθηκε αναγκαία η νοσηλεία του μετά τη μεταφορά του στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, καθώς πάσχει από διαβήτη.

Ο 18χρονος απολογήθηκε στη 14η ανακρίτρια, η οποία αποφάσισε την προφυλάκιση του με σύμφωνη γνώμη εισαγγελικού λειτουργού.

Οπως δήλωσαν οι γονείς του 18χρονου σε κροατικά μέσα ενημέρωσης, έμαθαν για τη σύλληψη του γιου τους από δημοσιογράφους.

Τους είχε πει ότι θα πάει στο Ζάγκρεμπ και του είχαν δώσει μικρό χρηματικό ποσό. Ομως βρέθηκε με μεγαλύτερο χρηματικό ποσό να ταξιδεύει για την Ελλάδα με άλλους χούλιγκαν. Χθες απολογήθηκαν στους τρεις ανακριτές οι τελευταίοι 33 Κροάτες χούλιγκαν σε μια μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα, για να πάρουν και αυτοί τον δρόμο για τη φυλακή.

Εξάλλου, ένας Ελληνας κατηγορούμενος αναζητείται από την Αστυνομία, έπειτα από τις αναρτήσεις του στα social media. Αξίζει να σημειωθεί πως στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή.

Ομως οι κατηγορούμενοι δεν απολογήθηκαν σε αυτή τη φάση της ανάκρισης για αυτό το αδίκημα, καθώς κανείς τους δεν έχει ταυτοποιηθεί για τη δολοφονία.

Οι κατηγορούμενοι διώκονται κατά περίπτωση για τέσσερα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Απολογήθηκαν για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης, κατοχής εκρηκτικών υλών, αλλά όχι για την ανθρωποκτονία από πρόθεση του 29χρονου Μιχάλη, καθώς οι αστυνομικές έρευνες είναι σε εξέλιξη. Επίσης, απολογήθηκαν κατά περίπτωση για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιαιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και κατοχή φωτοβολίδων σε βαθμό πλημμελήματος.

Ολοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τη συμμετοχή τους στις πράξεις για τις οποίες διώκονται.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι τυχαία βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας και πως είχαν πάει για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της αγαπημένης τους ομάδας Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ενώ θα παρέμεναν για να παρακολουθήσουν τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μαρσέιγ.Ενας Κροάτης κατηγορούμενος που κρίθηκε προφυλακιστέος υποστήριξε στην απολογία του:

«Ηρθα οδικώς στην Αθήνα μαζί με τρεις φίλους μου για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα του Παναθηναϊκού. Οταν φτάσαμε στην πρωτεύουσα, πήγαμε κατευθείαν στο γήπεδο της ΑΕΚ για να παρακολουθήσουμε την προπόνηση της αγαπημένης μας ομάδας.

Ξαφνικά δεχτήκαμε επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ. Η δολοφονία του 29χρονου έγινε 300 μέτρα από το σημείο όπου βρισκόμασταν».

Ελληνας συγκατηγορούμενός του ισχυρίστηκε:

«Ημουν σε ταβέρνα στη Νέα Φιλαδέλφεια κοντά στο γήπεδο και έτρωγα με τη σύντροφό μου. Ξαφνικά ακούσαμε τη φασαρία και πήγα προς το γήπεδο να δω τι συμβαίνει. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια. Με συνέλαβαν οι αστυνομικοί γιατί ήμουν στο σημείο». Ο συνήγορος υπεράσπισης 40χρονου Κροάτη κατηγορουμένου που θεωρείται εκ των αρχηγών των χούλιγκαν Βασίλης Νουλέζας δήλωσε χθες λίγο πριν από την απολογία του εντολέα του:

«Ηταν στην Ελλάδα για 3 ή 4 ημέρες. Αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή. Ο δικός μου εντολέας, ο οποίος κατά μερικούς είναι ο επικεφαλής όλων, φαίνεται από το κινητό ότι γνώριζε μόνο δύο άλλους ομοεθνείς του για να παρακολουθήσουν την προπόνηση ή τουλάχιστον να χειροκροτήσουν τους παίκτες, να τους εμψυχώσουν κατά την έξοδο από το λεωφορείο».

Τον προβληματισμό του για την πορεία των ερευνών εξέφρασε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει διακριβωθεί ποιοι είναι ο φυσικός αυτουργός και οι συνεργοί της δολοφονίας του 29χρονου.

«Η προανάκριση δεν έχει καταλήξει ποιος σκότωσε τον Μιχάλη. Η απαίτηση είναι αυτό να το βρει η ανάκριση, ο δικαστής. Εμείς δεν θέλουμε κανένας να αδικηθεί, κανένας να ευνοηθεί. Θα είναι θλιβερό να μην έχουμε καταλήξει ποιος σκότωσε και ποιοι συνήργησαν σε αυτό» δήλωσε.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα