Με δάκρυα αποχαιρέτησε κλήρο και λαό ο Ανθιμος

Λύγισε ακόμη και τους πιο δυνατούς η εικόνα του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου να δακρύζει και να ακουμπάει το κεφάλι του στο στέρνο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου κατά τη χθεσινή, αποχαιρετιστήρια θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του πολιούχου της συμπρωτεύουσας Αγίου Δημητρίου.

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός Αρχιερέας υποκλίθηκε στον κλήρο και στον λαό, τους αποχαιρέτησε παροτρύνοντάς τους να μένουν σταθεροί στον Χριστό και τους ευχήθηκε να πετύχουν τα όνειρά τους. Μάλιστα, τους κάλεσε να μην ξεχνούν ποτέ αυτό που έχει καταγράψει ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός: «Κλείσε μέσα στην ψυχή σου την Ελλάδα και θα αισθανθείς μέσα σου να λαχταρίζει κάθε είδους μεγαλείο».

Ο παλιός Ιεράρχης εποίμανε την Εκκλησία της Θεσσαλονίκης για 17 χρόνια, ενώ μητροπολίτης είναι από το 1974. Μετά την παραίτηση που υπέβαλε -λόγω γήρατος- στις 7 Αυγούστου 2023 στον Αρχιεπίσκοπο και στην Ιερά Σύνοδο οι στενοί συνεργάτες του θεώρησαν ότι πρέπει να ετοιμάσουν την τελευταία γιορτή του ποιμενάρχη τους με πολλή προσοχή και να τον τιμήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις, λοιπόν, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 2 του μήνα στον μητροπολιτικό ναό και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου. Παρέστησαν αρκετοί Αρχιερείς, πολιτικοί, οι τοπικές Αρχές, κλήρος και λαός.

Συγκινημένος

Την Κυριακή το πρωί στη θεία λειτουργία, όπου λειτούργησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, πνευματικό ανάστημα του Θεσσαλονίκης Ανθίμου, την ώρα που ο διάκος άρχισε να ψέλνει τη φήμη του μητροπολίτη, ο Ιερουργών Ιεράρχης -φανερά συγκινημένος- τον διέκοψε και του ζήτησε να ψάλει τη φήμη του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

Επίσης, με δυσκολία έκρυψε τα δάκρυά του ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της μητρόπολης κατά την ανάγνωση της εγκυκλίου με την οποία ο σεβασμιότατος αποχαιρέτησε το ποίμνιό του. Ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσει τον κ. Ανθιμο, αντιμετώπισε τον Αρχιερέα με πολύ σεβασμό, αγάπη και κατανόηση, και μίλησε για όσα πρόσφερε τόσα χρόνια στην τοπική Εκκλησία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα