Φθιώτιδα: Τρόμαξαν μην υπερχειλίσει ο Σπερχειός

Μεγάλες καταστροφές σε ολόκληρη την περιοχή της Λαμίας

Καρδιοχτυπούσαν, χθες, οι κάτοικοι στις όχθες του Σπερχειού στη Φθιώτιδα με τον φόβο να σπάσουν τα αναχώματα και να γίνουν όλα λιμνοθάλασσα. Στο χωριό Κόμμα, παρά το 112 για εκκένωση οι κάτοικοι παρέμειναν στα ψηλότερα σημεία, ωστόσο άντεξαν τα αναχώματα του ποταμού και δεν κινδύνεψαν.

Ωστόσο, η Λαμία ακόμα και στο κέντρο αλλά και η ευρύτερη περιοχή μετρούν τις πληγές τους. Οι δρόμοι έκλεισαν και τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με το lamiareport, κεντρικοί δρόμοι της Λαμίας μετατράπηκαν σε ποτάμια και γέμισαν πέτρες και φερτές ύλες, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία να είναι αδύνατη η κυκλοφορία. Χείμαρροι φούσκωσαν και βγήκαν στους δρόμους περιφερειακά της Λαμίας εγκλωβίζοντας αυτοκίνητα με οδηγούς και επιβάτες.

Ακόμη και ο δρόμος προς το νοσοκομείο έκλεισε, με τα αυτοκίνητα να ακινητοποιούνται μέσα στον πλημμυρισμένο δρόμο. Μεγάλες καταστροφές έγιναν και στη Μεγάλη Βρύση, όπου οι χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στο ύψος που ήταν τα παλιά νταμάρια, ενώ πλημμύρισαν πολλά σπίτια και καταστράφηκαν επιχειρήσεις.

Από τα πρώτα στοιχεία, μέσα στην πόλη και σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου στον Δήμο της Λαμίας αλλά και στη δυτική Φθιώτιδα έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές στους δρόμους και σε γέφυρες. Επίσης έχουν καταστραφεί καλλιέργειες και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Στον Δομοκό, Πετρωτό, Βούζι, Αγραπιδιά, Αχλαδιά, Σοφιάδα, Πετρίλια, Βαρδαλή έχουν υποστεί ανυπολόγιστες ζημιές. Ανθρωποι εγκλωβισμένοι και καταστρεμμένες περιουσίες ήταν η χαρακτηριστική εικόνα από την περιοχή. Ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος δήλωσε στο lamianow.gr: «Εχουν καταστραφεί τα 2/3 του Δήμου Δομοκού. Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο φαινόμενο. Ούτε εμείς ούτε οι ηλικιωμένοι εδώ και αρκετές δεκαετίες. Είναι ανυπολόγιστη η καταστροφή. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να αποτυπώσουμε το μέγεθος της καταστροφής».

Παράσυρση πυροσβεστικών οχημάτων

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ένταση με την οποία κινούνταν οι χείμαρροι παρέσυραν και μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα, αλλά και αυτοκίνητα εθελοντών. Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρξαν εγκλωβισμοί των ίδιων των σωστικών συνεργείων. Σε κίνδυνο βρέθηκαν και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλία Σανίδα, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκε, άγνωστο πώς, μέσα σε περιδίνηση των χειμάρρων, ωστόσο στάθηκαν τυχεροί και κατάφεραν να απομακρυνθούν. Σε αρκετά χωριά της Φθιώτιδας δεν υπάρχει ρεύμα, καθώς έχει καταρρεύσει το δίκτυο. Πλημμύρες και καταστροφές υπήρξαν και στον Δήμο Μακρακώμης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα