Οδηγίες ΔΕΔΔΗΕ για… ομαλή επανηλεκτροδότηση

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις ηλεκτρικές συσκευές σε κατοικίες και καταστήματα απευθύνει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών στο δίκτυο μέσης τάσης των περιοχών που επλήγησαν από τη σφοδρή κακοκαιρία «Daniel» και εντατικοποιώντας τις εργασίες για την αποκατάσταση όλων των παροχών στη χαμηλή τάση, ο φορέας εφιστά την προσοχή προς όλους τους καταναλωτές που τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν πλημμυρίσει να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους.

Για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση όλων των κτισμάτων θα πρέπει να διασφαλιστεί η αρτιότητα των εσωτερικών εγκαταστάσεων, καθώς και όλων των στοιχείων αυτής στον περιβάλλοντα χώρο (γραμμή πίνακα, μετρητής, γείωση). Ο έλεγχος είναι απολύτως επιβεβλημένος προκειμένου τα κτίσματα να επανηλεκτροδοτηθούν, καθώς μια ανέλεγκτη ηλεκτρική εγκατάσταση εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, όπως ηλεκτροπληξία, πρόκληση πυρκαγιάς ή/και καταστροφές συσκευών κ.λπ.

Στις περιπτώσεις που απαιτείται εκτέλεση εργασιών από τον ΔΕΔΔΗΕ για την επανασύνδεση, αυτή θα πραγματοποιείται μετά την έκδοση Υπεύθυνης Δήλωσης Εγκαταστάτη (ΥΔΕ), την οποία θα πρέπει να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην εταιρία. Τo κόστος των σχετικών ΥΔΕ θα καλυφθεί από την Πολιτεία με ανακοίνωση που θα ακολουθήσει από τα αρμόδια υπουργεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα