Ξέχασαν ανθρώπινα μέλη στα Τέμπη!

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε έξι μήνες μετά την τραγωδία από ειδική επιτροπή, που έκανε αυτοψία σε αποθηκευμένα βαγόνια

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη, έξι μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, πως οι αρμόδιοι είχαν… ξεχάσει ανθρώπινα μέλη στο κυλικείο της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Την αποκάλυψη έκανε χθες ο συνήγορος συγγενών θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος Οθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι τον περασμένο Αύγουστο τα μέλη μιας επιτροπής τεχνικών συμβούλων που μπήκαν στα βαγόνια της καμένης αμαξοστοιχίας εντόπισαν ανθρώπινα μέλη στο κυλικείο!

Η επιτροπή των τεχνικών συμβούλων είχε πάει σε μια περιοχή στη Λάρισα, όπου είναι αποθηκευμένα τα βαγόνια, κάνοντας αυτοψία σε μια προσπάθεια να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τις ουσίες που προκάλεσαν την έκρηξη και τη φωτιά που εξαπλώθηκε γρήγορα. Σύμφωνα με τον γνωστό ποινικολόγο, το μακάβριο εύρημα ανασύρθηκε και ταυτοποιήθηκε ότι ανήκει σε αλλοδαπό επιβάτη.

«Κατά την επίσκεψή τους στον χώρο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια, εκεί έγιναν μάρτυρες ενός μακάβριου θεάματος: βρήκαν ανθρώπινα μέλη, τα οποία σήμερα, πριν από λίγες ημέρες, έξι ολόκληρους μήνες μετά, ήταν ακόμη μέσα στον χώρο του κυλικείου» ανέφερε ο Οθωνας Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

«Είναι ελάχιστη υποχρέωση σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή, που χάνεται, να γίνει μια περισυλλογή των μελών του σώματος οποιουδήποτε θύματος. Εξι ολόκληρους μήνες διατυπώνεται ακόμη από τους ανθρώπους, οι οποίοι έκαναν τη σχετική ανακάλυψη, η ανησυχία και η υποψία ότι ενδεχομένως υπάρχουν κι άλλα μέλη, τα οποία βρίσκονται σε σημεία των απομειναριών από τα βαγόνια, ειδικά από τα πρώτα και το κυλικείο, που ήταν στην πραγματικότητα ο τάφος για τα περισσότερα θύματα» πρόσθεσε.

Παρακωλύθηκε η έρευνα

Υπενθυμίζεται πως ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε αναφέρει πρόσφατα σε δικηγόρους συγγενών θυμάτων πως το τσιμέντωμα στον χώρο της τραγωδίας είχε δυσχεράνει τις έρευνες.

«Εχει καταγγελθεί απ’ όλες τις οικογένειες των συγγενών ότι σε τρεις ημέρες μέσα είχε καθαριστεί ο χώρος τέλεσης κακουργηματικής πράξης, είχε τσιμεντωθεί το έδαφος, είχε πέσει χαλίκι σε άλλα σημεία, είχαν ανασυρθεί όλα τα ευρήματα από τον γύρω χώρο, επικρατούσε απόλυτη καθαριότητα, αλλά με τον τρόπο αυτόν καταστράφηκε ένας τόπος εγκλήματος και παρακωλύθηκε η έρευνα, η οποία θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε πολύ περισσότερα και ασφαλέστερα συμπεράσματα» ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα