Στο εδώλιο έπειτα από ένα χλιδάτο καλοκαίρι

Αρχισε ξανά από χθες η δίκη της οικογένειας Κουτσολιούτσου για την ασύλληπτη οικονομική απάτη της Folli Follie

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, προκειμένου να δικαστούν για την ασύλληπτη οικονομική απάτη της Folli Follie, κάθισαν, χθες, έπειτα από ένα χλιδάτο και διασκεδαστικό καλοκαίρι, τα μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου, ήτοι ο ιδρυτής της πολύπαθης εταιρίας Δημήτρης Κουτσολιούτσος, η σύζυγός του Καίτη και ο γιος τους Τζώρτζης.

Και οι τρεις, μαζί με ακόμη εννέα πρόσωπα, θα δικαστούν για σειρά κακουργηματικών κατηγοριών που καταλαμβάνουν τον μισό Ποινικό Κώδικα. Εγκληματική οργάνωση, απάτη, πλαστογραφία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι μόνο κάποιες από τις βαρύτατες κατηγορίες για τις οποίες θα πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Οσο βαριά όμως και αν είναι τα αδικήματα που περιλαμβάνει το σε βάρος τους κατηγορητήριο, το ζεύγος Κουτσολιούτσου φαίνεται πως δεν έχασε φέτος την ευκαιρία να ζήσει ένα ανάλαφρο καλοκαίρι, αλωνίζοντας με «γουρούνες» τις Σπέτσες και απολαμβάνοντας το θέαμα στους διάσημους καταρράκτες Multnomah Falls στο Ορεγκον των ΗΠΑ.

Φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτελούν αδιάψευστα πειστήρια του πολυτελούς βίου που συνεχίζουν να διάγουν οι Κουτσολιούτσοι, γεγονός που προκαλεί εύλογα ερωτήματα για την προέλευση των χρημάτων που είναι σε θέση να δαπανούν.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2022 είχε εμφανιστεί στη δικαστική αίθουσα με αναπηρικό αμαξίδιο, «συνελήφθη» στα τέλη του περασμένου Αυγούστου να οδηγεί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Καίτη «γουρούνα» στις Σπέτσες. Η κυρία Κουτσολιούτσου, μάλιστα, σε άλλες φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης απεικονίζεται να απολαμβάνει το υπέροχο θέαμα που προσφέρουν οι καταρράκτες Multnomah Falls στο Ορεγκον. Και όλα αυτά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος και ο γιος του Τζώρτζης είχαν βρεθεί στη φυλακή για 18 μήνες, υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, για την υπόθεση της Folli Follie.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2023, λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση του 18μήνου, που είναι το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης, και οι δυο είχαν αποφυλακιστεί, υπό όρους.

Μαραθώνια διαδικασία

Δεν ήταν πάντως, χθες, η πρώτη φορά που οι Κουτσολιούτσοι και οι συγκατηγορούμενοί τους βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να δικαστούν για τη μεγάλη οικονομική απάτη με τους παραποιημένες ισολογισμούς της εταιρίας τους, η οποία εξέθεσε τη χώρα διεθνώς. Τον Ιανουάριο του 2022 είχαν καθίσει και πάλι στο εδώλιο, με το δικαστήριο τότε να αρχίζει κανονικά την ακροαματική διαδικασία. Επειτα, όμως, από περίπου 20 συνεδριάσεις η έδρα ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, τη στοχευόμενη αποχή που πραγματοποιούν οι δικηγόροι από δίκες για εγκληματική οργάνωση σε πρώτο βαθμό.

Στη συνέχεια ορίστηκε νέα δικάσιμος για τον περασμένο Ιούνιο, όμως η ακροαματική διαδικασία «πάγωσε» ξανά λόγω κωλύματος που αντιμετώπιζε μέλος της έδρας. Η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης ορίστηκε για χθες και, όπως όλα δείχνουν, αυτή τη φορά η πολύπαθη δίκη έχει ελπίδες να διεξαχθεί κανονικά, δεδομένου ότι και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας έδωσε άδεια στα μέλη του να συμμετέχουν στην ακροαματική διαδικασία.

Στο ακροατήριο αναμένεται να καταθέσουν περί τους 30 μάρτυρες και η διαδικασία εκδίκασης της υπόθεσης θα είναι μαραθώνια, λόγω και του όγκου της δικογραφίας. Σύμφωνα με αυτή, τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσολιούτσου από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς τους από το 2006 είχαν επιδοθεί σε σωρεία πλαστογραφήσεων τραπεζικών εγγράφων και εικονικών συναλλαγών, παραποιώντας τους ισολογισμούς των εταιριών τους σε Ευρώπη και Ασία. Η ζημία από τη δράση τους, αν και δεν μπορεί να αποτιμηθεί επακριβώς, υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα