Οι 5 εθελοντές που ξεψύχησαν στη Λιβύη!

Η νοσηλεύτρια επισμηναγός, η αντιπλοίαρχος, ο αλεξιπτωτιστής και οι δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης

Την ώρα που είναι σε εξέλιξη οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας στη Λιβύη για το αν πρόκειται για «τροχαίο» ή για τρομοκρατική ενέργεια από καμικάζι αυτοκτονίας, συγκλονίζει η ιστορία της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας Εύης Ανδρεαδάκη, καθώς ο στρατιωτικός αδερφός της είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής.

Η 40χρονη επισμηναγός νοσηλεύτρια είχε επιλέξει τη σταδιοδρομία στην Αεροπορία, ακολουθώντας την καριέρα του ήρωα θείου της. Ηταν η 23η Μαΐου 1980 όταν ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Βασίλης Ανδρεαδάκης σκοτώθηκε σε περιοχή της Λαμίας, ύστερα από βλάβη του αεροσκάφους στο οποίο ήταν πιλότος. Ενώ ο πύργος ελέγχου τού έλεγε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, εκείνος, βλέποντας πως θα έπεφτε μέσα στη Λαμία, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά τη συντριβή.

Πριν από δύο χρόνια, η Εύη είχε κάνει μια ανάρτηση με αφορμή την επέτειο θανάτου του θείου της γράφοντας: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία, πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ. […] Ενας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον “ευκλεή θάνατο” που επιλέγει».

Άσχημο παιχνίδι

Όμως η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι και δεύτερη φορά στην Κρητικιά νοσηλεύτρια, καθώς πριν από 15 χρόνια σκοτώθηκε σε ηλικία 22 ετών ο αδερφός της, και αυτός σε τροχαίο δυστύχημα… Η επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Είχε τέσσερα μεταπτυχιακά και είχε ζητήσει πέρυσι να πάει σε ειδικό σεμινάριο του ΟΗΕ στην Ουγκάντα για να εξειδικευτεί ως εκπαιδεύτρια σε εμπόλεμες ζώνες. Είχε παντρευτεί μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο. Δεν πρόλαβε να κάνει οικογένεια και να

βοηθήσει συνανθρώπους μας σε εμπόλεμες ζώνες, καθώς βρέθηκε στην «κόλαση» του εμφυλίου και της καταστροφικής κακοκαιρίας στη Λιβύη… Μαζί της βρήκε φρικτό θάνατο και η νοσηλεύτρια, αντιπλοίαρχος Γλυκερία Μεμεκίδου. Εργαζόταν στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, είχε παντρευτεί πριν από έναν χρόνο και ήταν εθελοντικά στην αποστολή στη Λιβύη.

Η Γλυκερία επικοινώνησε για τελευταία φορά με τον αδερφό της, λίγες ώρες πριν γίνει το κακό. «Μου έστειλε ένα μήνυμα όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο, και αυτή ήταν η τελευταία φορά που μίλησα μαζί της. Ηθελε να πάει, λόγω της θέσης της. Το ατύχημα το έμαθα το απόγευμα από κάποια sites και ότι ήταν δυστύχημα επιβεβαιώθηκε αργά από το ΓΕΕΘΑ» δήλωσε συντετριμμένος ο αδερφός της.

Νεκρός είναι και ο 28χρονος υπαξιωματικός Γιώργος Βούλγαρης από το Μουζάκι Καρδίτσας, που υπηρετούσε στο Τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Και αυτός ήταν παντρεμένος και πήγε να βοηθήσει στη Λιβύη, που έχει πληγεί από την κακοκαιρία «Daniel». Νεκροί είναι και οι δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Βεγγάζης.

Οι σοροί των τριών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνέων, που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, επαναπατρίστηκαν με αεροσκάφος C-27 από τη Λιβύη. Στις Ενοπλες Δυνάμεις έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος μετά την τραγωδία στη Λιβύη.

Χθες ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο από την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής με προορισμό τη Λιβύη, όπου οι δύο νοσηλεύτριες πόζαραν χαμογελαστές και περήφανες για τη σπουδαία αποστολή που τους είχε ανατεθεί. Όμως, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι στις δύο κοπέλες και στον υπαξιωματικό των Αλεξιπτωτιστών…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα