Ιος: «Νονός» της νύχτας απεδείχθη διοικητής ΑΤ

Συνελήφθη, καθώς εκβίαζε ιδιοκτήτρια κέντρου για 30.000 ευρώ. Εκτιμάται ότι δραστηριοποιείται σε κύκλωμα επίορκων από τα ανώτατα κλιμάκια μέχρι τα χαμηλά

Την ίδια ώρα που οργιάζουν οι καταγγελίες ότι σε μπαρ της Ιου σερβίρονται ποτά «μπόμπες», που ενδεχομένως οδήγησαν στον θάνατο δύο 18χρονους Ιρλανδούς το περασμένο καλοκαίρι, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος του νησιού εκβίαζε ιδιοκτήτρια νυχτερινού κέντρου να του δώσει 30.000 ευρώ. Ζηλεύοντας τη δόξα… νονών της νύχτας, ο επίορκος αστυνομικός κατηγορείται ότι εκβίαζε την επιχειρηματία, ζητώντας 30.000 ευρώ προκειμένου να μην προβαίνει σε ελέγχους στο κατάστημά της και να μην κάνει ψευδείς καταγγελίες σε βάρος της, εκμεταλλευόμενος τη θέση του.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος δεν άντεξε τον εκβιασμό και απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας. Σε συνεννόηση με τους «Αδιάφθορους», παρέδωσε προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε ιδιώτη διαμεσολαβητή του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιου σε προγραμματισμένο ραντεβού. Σε δεύτερο χρόνο, ο 38χρονος αστυνομικός παρέλαβε την περασμένη Παρασκευή από επαγγελματικό χώρο του διαμεσολαβητή τα 30.000 ευρώ. Κατά την έξοδό του από τον χώρο ακινητοποιήθηκε από στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που του πέρασαν χειροπέδες. Στην κατοχή του βρέθηκαν τα προσημειωμένα χρήματα.

Δυσμενής μετάθεση

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι τον περασμένο Μάιο ο ίδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. απαίτησε και έλαβε μέσω ιδιώτη 1.000 ευρώ από ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Ιο, προκειμένου να μην προβεί σε έλεγχο κατά τη διάρκεια οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνταν στην ξενοδοχειακή μονάδα. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 38χρονου διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, 7.000 ευρώ, πρωτότυπη υπογεγραμμένη ανακριτική έκθεση εξέτασης μάρτυρα, κλειδί τραπεζικής θυρίδας και ιδιόχειρες σημειώσεις. Ο 38χρονος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και οι δύο ιδιώτες συνεργοί του οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων κατηγορούμενος ο αστυνομικός για κατ’ επάγγελμα εκβίαση, δωροληψία και κατάχρηση εξουσίας, και οι ιδιώτες για συνέργεια στις πράξεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Η έρευνα των «Αδιάφθορων» της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι δραστηριοποιείται κύκλωμα επίορκων αστυνομικών από ανώτατα κλιμάκια μέχρι τα χαμηλά, τόσο στο νησί όσο και πανελλαδικά. Μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί αν με το… αζημίωτο ο 38χρονος αστυνομικός και άλλοι επίορκοι συνάδελφοί του έκαναν τα στραβά μάτια σε παρανομίες άλλων καταστημάτων. Ο 38χρονος διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ιου υπηρετούσε στο νησί από το καλοκαίρι του 2022, ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει στη Μύκονο και τα Κουφονήσια. Μάλιστα, σε βάρος του υπήρχαν καταγγελίες για την περίοδο που υπηρετούσε στη Μύκονο για παρόμοια αδικήματα και για τον λόγο αυτό είχε αποφασιστεί η δυσμενής μετάθεσή του στην Ιο. Ομως, όπως φαίνεται, δεν συνετίστηκε…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα