Στο μηδέν οι κάτοικοι στη Θεσσαλία από το πέρασμα του «Elias» και τον «Daniel»

Το… τελειωτικό χτύπημα βίωσαν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας μετά την επέλαση της κακοκαιρίας «Elias», η οποία κατέστρεψε ολοσχερώς όσα είχαν καταφέρει να σωθούν από το σφυροκόπημα του «Daniel».

Οι κάτοικοι, με όσα μέσα διέθεταν, προσπαθούσαν μετά την κακοκαιρία που «χτύπησε» στις αρχές Σεπτεμβρίου να φτιάξουν από το μηδέν τα σπίτια τους, ωστόσο το νέο κύμα σφοδρών βροχοπτώσεων τους γύρισε και πάλι στο «μηδέν».

Η Καρδίτσα, μια από τις περιοχές που δοκιμάστηκαν από τον «Daniel», βρέθηκε στο επίκεντρο της νέας κακοκαιρίας, με τους κατοίκους των χωριών να βιώνουν τρομακτικές στιγμές. Ο ποταμός Σοφαδίτης υπερχείλισε, απειλώντας και πάλι τους ανθρώπους, οι οποίοι τελικά βρήκαν καταφύγιο στο δημοτικό σχολείο του Παλαμά, ενώ το χωριό Ορφανά μετατράπηκε σε ποτάμι.

Η κακοκαιρία «Elias» έπληξε ακόμα μια φορά και τη Λάρισα, ιδιαίτερα τους Δήμους Κιλελέρ και Φαρσάλων. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι στον οικισμό Υπέρεια το νερό έφτασε στις σκεπές των σπιτιών! Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης εκκενώθηκαν το Αχίλλειο Φαρσάλων και οι περιοχές Ανωχώρι, Κατωχώρι, Βασιλή, Υπέρεια, Μικρό Ευύδριο, Μεγάλο Ευύδριο, Πυργάκια, Πολυνέρι και Σταυρός.

Οι κάτοικοι στο χωριό Σωτήριο της Λάρισας, που πριν από 20 μέρες πνίγηκε στα λασπόνερα, έλαβαν μήνυμα να εγκαταλείψουν το χωριό τους. Μάλιστα, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν έναν κάτοικο να φύγει από το χωριό, αλλά εκείνος αρνήθηκε πεισματικά να εγκαταλείψει το σπίτι του για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ημέρες. «Ηταν χάλια η κατάσταση. Ηρθε η Αστυνομία και μας ζήτησε να φύγουμε, και περίμενε λεωφορείο στην άκρη του χωριού για να μας παραλάβει» ανέφερε ο κύριος Βασίλης, κάτοικος του χωριού Σωτήριο, που έφυγε με το δικό του αυτοκίνητο και κινδύνεψε η ζωή του όταν κόλλησε σε δρόμο που μετατράπηκε σε χείμαρρο.

«Εγώ τελείωσα…»

«Στο σπίτι μου τώρα το νερό έχει φτάσει στα 1,20 μέτρα. Είναι η δεύτερη φορά. Είχαμε 15 ημέρες να τα καθαρίσουμε και χθες πάθαμε πάλι τα ίδια πράγματα. Χάλασαν όλα και τα πετάξαμε. Από εδώ και πέρα θα ψάξουμε σπίτι για να νοικιάσουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε στο χωριό. Εχασα τρία αυτοκίνητα, το δικό μου, της γυναίκας μου και του γιου μου. Εχασα το σπίτι και τα χωράφια. Εγώ τελείωσα… Είμαι 60 χρονών και θα ξεκινήσω από το μηδέν. Πού είναι το κράτος να βοηθήσει;» διερωτάται, υπογραμμίζοντας ότι, τρεις εβδομάδες μετά το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, δεν έχουν λάβει χρήματα ούτε για τα απαραίτητα.

Χαοτικό ήταν το τοπίο και στον Πλατανιά, με την κυρία Ελένη, κάτοικο της περιοχής, να λέει με τρεμάμενη φωνή: «Δεν υπάρχει σωτηρία για εμάς, δεν υπάρχει μέλλον… Καταστραφήκαμε».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα