Θεαγένειο: Εργολάβος εκβιάζει εργαζομένους

Εκβιασμός εργαζομένων στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια αλλαγής «εργολάβων εύρεσης εργαζομένων», καταγγέλλεται από τους ίδιους τους εργαζομένους, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές.

Ολα άρχισαν στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, όταν έγινε γνωστό ότι μια ιδιωτική εταιρία («εργολάβος») θα αποχωρήσει από το νοσοκομείο. Τις επόμενες ημέρες κι ενώ επισήμως από την εταιρία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση, το «ράδιο αρβύλα» έκανε τη δουλειά του, καθώς άπαντες αναζητούσαν απαντήσεις για το «πώς» και το «γιατί», που δεν έρχονταν από πουθενά. Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις ότι η εταιρία θα συνεχίσει κανονικά στους χώρους του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι έμαθαν πως κάτι τέτοιο δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια, καθώς από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το έργο θα αναλάμβανε άλλος ιδιώτης.

Κι εκεί αρχίζει το καλό… Αμέσως κάποιος εκ των εργαζομένων δέχτηκε σε ανεπίσημο επίπεδο την πρώτη νύξη προειδοποίησης: «Αν δεν ακολουθήσετε την εταιρία τώρα που φεύγει, στην περίπτωση που γίνει διαγωνισμός και επιστρέψει δεν θα σας πάρουμε πίσω». Την τελευταία ημέρα της εταιρίας στο νοσοκομείο οι εν λόγω κουβέντες ακούστηκαν και από πιο επίσημα χείλη, αυτά της επόπτριας του ιδιώτη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, την εμφάνισή του στους χώρους του νοσοκομείου έκανε και ένας από τους διευθυντές της εταιρίας, ο οποίος, αντί να λειτουργήσει πυροσβεστικά, ήταν εκείνος που έβαλε και άλλη καύσιμη ύλη στη φωτιά που είχε ξεσπάσει και απλωνόταν όλο και περισσότερο απειλητικά. Τώρα όλοι οι εργαζόμενοι είναι σε κρίση, αφού οι «εργολάβοι» αλλάζουν σαν τα πουκάμισα και φοβούνται την απόλυση, γι’ αυτό ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας και την προστασία τους.

Στα θετικά, η στάση της διοίκησης του νοσοκομείου, που από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσής της για τις απειλές της εταιρίας στήριξε τους εργαζομένους, σημειώνοντας ότι είναι απόλυτα ευχαριστημένη από τις υπηρεσίες που προσφέρονται. Μάλιστα, ύστερα από σχετική παρατήρηση εργαζομένου πως βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, αυτό που άκουσαν ήταν πως δεν έχουν να φοβούνται τίποτα. Θα φανεί…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα