* Χορηγούμενη δημοσίευση
Η μαγειρική είναι μια τέχνη που μας επιτρέπει να εκφράσουμε την ατομικότητά μας και τη φροντίδα μας για την υγεία μας και των αγαπημένων μας. Το stixima στην ποιότητα και στην ισορροπημένη σύνθεση των συστατικών είναι αυτό που καθιστά τα γεύματά μας πραγματικά υπέροχα. Θέλουμε να μοιραστούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν τους λάτρεις της μαγειρικής να προετοιμάζουν υγιεινά γεύματα.
Περισσότερα τρόφιμα πλούσια σε διατροφικές ίνες
Για να έχετε αρκετές διατροφικές ίνες στο μενού σας, που είναι απαραίτητες για την κανονική πέψη, πρέπει να τρώτε δημητριακά, φρούτα, λαχανικά και φρούτα. Μειώστε την κατανάλωση τροφίμων από λευκή αλεύρι και αυξήστε τα πλήρη δημητριακά.
Μαγειρέψτε καλαμπόκι και άλλα δημητριακά αντί για κανονικά μακαρόνια και ρύζι, επιλέγοντας πλήρη δημητριακά, και όταν ψήνετε, χρησιμοποιείτε αλεύρι από πλήρη δημητριακά. Ένα καλό πρωινό περιλαμβάνει κρέμα δημητριακά και δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε διατροφικές ίνες.
Προτιμήστε το ψάρι
Το ψάρι πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι μας αρκετές φορές την εβδομάδα, καθώς περιέχει τα απαραίτητα λιπαρά οξέα Ωμέγα-3 που μειώνουν τον κίνδυνο ασθενειών.
Το ψάρι είναι αναντικατάστατη πηγή βιταμίνης D, που βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο, προάγοντας την υγεία των οστών. Μειώστε την κατανάλωση τροφίμων ψαρικών συντηρημένων, αλατισμένων ή καπνισμένων, καθώς περιέχουν πολύ αλάτι. Ανάλογα με το είδος του ψαριού, πρέπει να καταναλώνετε τουλάχιστον 200 γραμμάρια την εβδομάδα.
Καταναλώνετε λογικά λίπη
Ο οργανισμός μας χρειάζεται λίπη, αλλά σε μικρή ποσότητα. Γι’ αυτό, κατά την προετοιμασία των τροφίμων, πρέπει να δίνουμε προτίμηση στον ατμό, το βράσιμο, το σιγοψήσιμο ή το ψήσιμο στο φούρνο, αντί για το τηγάνισμα με μεγάλη ποσότητα λαδιού.
Για να μειώσετε την περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα στο ίδιο το φαγητό, αφαιρέστε το δέρμα από τον φαγητό (συμπεριλαμβανομένου του κοτόπουλου), αφαιρέστε τον ορατό λίπος και το λίπος. Για το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε φυτικό έλαιο. Προσπαθήστε να ποικίλετε το μενού σας, προσθέτοντας καρύδια, αμύγδαλα και σπόρους.
Καταναλώνετε λιγότερο αλάτι
Το μεγαλύτερο μέρος του περιττού αλατιού προέρχεται από συσκευασμένα και έτοιμα φαγητά. Λαμβάνουμε μεγάλη ποσότητα αλατιού ήδη από καθημερινά τρόφιμα, όπως ψωμί, τυρί και λουκάνικα.
Προτιμήστε τα τρόφιμα που μαγειρεύετε μόνοι σας από φρέσκα συστατικά, αντί για έτοιμα φαγητά. Κατά την προετοιμασία των τροφίμων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπαχαρικά και άλλα μπαχαρικά αντί για αλάτι. Όταν σερβίρετε τα έτοιμα φαγητά, μπορείτε να προσθέσετε μια πρέζα αλατιού.
Μην ξεχνάτε το νερό, είναι απαραίτητο για τη μεταφορά των θρεπτικών συστατικών και των υπολειμμάτων τους, την κανονική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων και πολλά άλλα.