Εκαναν ξανά έξωση στον 82χρονο ανάπηρο!

To σπίτι του έχει περάσει μετά από πλειστηριασμό σε κάτοικο των Σκοπίων

Ενα σίριαλ, με σκηνές τραγωδίας, εκτυλίσσεται εδώ και κάποιους μήνες έξω από την οικία του ανάπηρου 82χρονου Θεόφιλου Τζοχουνίδη στα Νέα Φλογητά Χαλκιδικής. Χθες είχαμε ένα ακόμη «επεισόδιο», αλλά αυτή τη φορά έγινε κανονική έξωση του συνταξιούχου από το σπίτι του.

Η επιχείρηση της έξωσης έγινε με τη συνδρομή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων χθες το πρωί, εντελώς αιφνιδιαστικά, ενώ οι χώροι του σπιτιού άδειασαν άρον άρον και τα προσωπικά αντικείμενα του κ. Τζοχουνίδη στοιβάχτηκαν στο πεζοδρόμιο.

Οι γείτονές του αντέδρασαν, φωνάζοντας ότι είναι απαράδεκτο ένας 82χρονος να εκδιώκεται από την οικία του, πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι, μέσα στο κρύο. Συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι, το πρωί, αλλά και όλη τη διάρκεια της ημέρας ήταν εκεί για συμπαράσταση, τη στιγμή που τα συνεργεία σήκωναν τα πράγματα μέσα από το σπίτι.

«Δεν έχω πού να πάω και πού να μείνω. Θα περιμένω εδώ έξω» έλεγε ο Θεόφιλος Τζοχουνίδης, καθισμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι ακριβώς έξω από την αυλόπορτα του σπιτιού του, στη μέση του δρόμου, με μια κουβέρτα πάνω του. Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους συγκεντρωθέντες, ενώ αντέδρασαν η μία από τις δύο κόρες του και ο εγγονός του, και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Μάχη της οικογένειας

Υπενθυμίζεται ότι μήνες τώρα η οικογένεια δίνει μάχη να αναστρέψει μια απόφαση πλειστηριασμού, που οδήγησε το σπίτι στα χέρια νέου ιδιοκτήτη, κατοίκου των Σκοπίων. Τον περασμένο Μάιο είχαν γίνει σχεδόν τα ίδια, όταν ο δικαστικός επιμελητής, παρουσία αστυνομικών, έβγαλε έξω τον ηλικιωμένο άντρα και κλειδαράς άλλαξε τις κλειδαριές του σπιτιού, αλλά ο κ. Θεόφιλος είχε δικαιωθεί από το δικαστήριο ύστερα από 56 ημέρες, όταν περίμενε στη βεράντα του σπιτιού του και του επέτρεψαν να μπει και πάλι μέσα.

«Αυτό είναι το σπίτι μου, το φτιάχνω από τότε που ήμουν 29 χρονών. Είμαι ανάπηρος με σοβαρά προβλήματα υγείας και δεν έχω πουθενά να πάω. Πώς να φύγω και πού να πάω;» επανέλαβε πολλές φορές ο ηλικιωμένος, που βρέθηκε σε απόγνωση βλέποντας ότι χάνει την περιουσία του.

Θυμίζουμε ότι ο γιος του 82χρονου πήρε δάνειο 150.000 ευρώ με εγγυητή τον πατέρα του, αλλά έμεινε άνεργος και το υπόλοιπο του δανείου, που φτάνει τα 50.000 ευρώ, έμεινε απλήρωτο, ενώ είχαν πληρωθεί 100.000 ευρώ. Το σπίτι του εγγυητή πατέρα του βγήκε σε πλειστηριασμό τον περασμένο Δεκέμβριο και το αγόρασε αλλοδαπός από τα Σκόπια.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα