«Κούρεμα» δανείου 65,84% σε χαμηλοσυνταξιούχο

«Κουρεύτηκε» το δάνειο χαμηλοσυνταξιούχου κατά 65,84%, έπειτα από παρέμβαση της Ενωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ).

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για ηλικιωμένο που λαμβάνει χαμηλή σύνταξη, κατοικεί σε παραμεθόριο νησί και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του, λόγω της ακρίβειας σε συνάρτηση με το χαμηλό του εισόδημα. Συγκεκριμένα, η οφειλή της πιστωτικής του κάρτας φαίνεται ότι ανερχόταν σε 28.104,85 ευρώ, ενώ για τη ρύθμισή της το πιστωτικό ίδρυμα απαιτούσε την προσημείωση της κύριας κατοικίας του καταναλωτή.

Λόγω της οικονομικής του δυσπραγίας και φοβούμενος μήπως χάσει το σπίτι του, ο ηλικιωμένος άνδρας αναγκάστηκε να ζητήσει βοήθεια της ένωσης προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Ετσι, με την υποστήριξη της ΕΕΚΕ, το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο όφειλε ο ηλικιωμένος μείωσε το χρέος του σε ποσοστό 65,84%, ενώ το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις, χωρίς ωστόσο να προσημειωθεί η πρώτη κατοικία του καταναλωτή.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Ενωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, η οποία δημιουργήθηκε το 2010, αναφέρει ότι συνεχίζει να στηρίζει υπερχρεωμένους δανειολήπτες συμπολίτες μας, οι οποίοι αδυνατούν λόγω των χαμηλών εισοδημάτων τους αλλά και του αυξημένου κόστους διαβίωσης να αντεπεξέλθουν στις τραπεζικές υποχρεώσεις τους, μέσω της υποστήριξης και της συμβουλευτικής για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα