Πέθανε 104 ετών η γιαγιά του κάμπου

Η Σταυρούλα Μπραζιώτη είχε προκαλέσει συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα, όταν «λύγισε» στην όψη της πλημμυρισμένης Πηνειάδας

Στον θρήνο είναι βυθισμένη τα τελευταία 24ωρα η Πηνειάδα Τρικάλων, αφού η γιαγιά-σύμβολο, ηλικίας 104 ετών, που τον περασμένο Σεπτέμβριο συγκίνησε το πανελλήνιο με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, άφησε την τελευταία της πνοή πλήρης ημερών!

Η γιαγιά Σταυρούλα Μπραζιώτη, που είχε προκαλέσει ανατριχίλα και συγκίνηση σε ολόκληρη τη χώρα όταν «λύγισε» στην όψη της πλημμυρισμένης και κατεστραμμένης Πηνειάδας, έσπασε το πόδι της πριν από μερικές ημέρες. Αμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε και «έφυγε» με τον καημό ότι δεν πρόλαβε να δει τον τόπο της να ορθοποδεί μετά την κακοκαιρία «Daniel».

«Nα μην ξαναψηφίσει»

«Είμαστε άπλυτοι πόσες μέρες. Απλυτοι και με οικονομία του νερού. Τι να κάνουμε… Αυτά να τα ακούσουν αυτοί που κυβερνούν. Να ανοίξουν τα αυτιά τους και να τα ακούσουν, αλλιώς αποφεύγουν. Κι ο κόσμος να ανοίξει τα αυτιά και τα μάτια του και να μην τους ξαναψηφίσει καθόλου. Οχι μόνο αυτούς, όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν» είχε πει τότε -μεταξύ άλλων- στις εκπομπές, προσθέτοντας: «Ποτέ δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Μπορεί να πλημμύριζε ο κάμπος, αλλά αυτό το κακό το είδατε, το βλέπετε και μη ρωτάτε καθόλου. Καήκαμε, πνιγήκαμε. Τι άλλο θέλετε; Κι αν η Θεσσαλία χάθηκε, θα χαθεί όλη η Ελλάδα. Γιατί η Θεσσαλία είναι ο κορμός, από εκεί θρέφεται ολόκληρη η Ελλάδα. Δεν θέλω να βλέπω την Ελλάδα να καταστρέφεται».

Η ίδια είχε δηλώσει σχετικά με τις πρωτοφανείς καταστροφές πως δεν είχε ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή της. «Ηταν να γίνει η καταστροφή και μετά να κινηθούν; Τώρα τι να κάνουν; Ποια έργα, καλέ; Αν στείλει η Ευρωπαϊκή Ενωση βοήθεια στην Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξει πού θα δοθούν τα χρήματα. Αυτά τα λεφτά πρέπει να πάνε στον κόσμο που υποφέρει χωρίς νερό, χωρίς τροφή και περιμένουμε τα αεροπλάνα να μας φέρουν τροφή να φάμε. Περάσαμε πολέμους, περάσαμε δυστυχίες, περάσαμε πείνα, αλλά δεν πνιγήκαμε κιόλας. Αυτό το κακό δεν το έχω δει, πρώτη φορά στη ζωή μου».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα