Συλλήψεις για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη

Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε δύο υπόπτους από την πρώην Σοβιετική Ενωση – Εκδόθηκαν διεθνή εντάλματα σύλληψης για όσους έχουν διαφύγει στο εξωτερικό

Στις συλλήψεις δύο ατόμων που φέρεται ότι εμπλέκονται στις μαφιόζικες δολοφονίες των Γιάννη Σκαφτούρου στα Δερβενοχώρια και Βασίλη Ρουμπέτη στον Κορυδαλλό προχώρησε χθες το βράδυ η Ελληνική Αστυνομία.

Πρόκειται για άτομα από την πρώην Σοβιετική Ενωση που είχαν πολιτογραφηθεί ως ομογενείς και είχαν ενεργό εμπλοκή στις δολοφονίες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο χορός των συλλήψεων θα συνεχιστεί και με άλλα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί και έχουν διαφύγει στο εξωτερικό γι’ αυτό και έχουν εκδοθεί γι’ αυτά διεθνή εντάλματα. Επίσης η ΕΛ.ΑΣ. έχει προσαγάγει και άλλα πέντε άτομα, καθώς φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία του Ζαμπούνη κάποια στόματα άνοιξαν και έδωσαν πληροφορίες.

Ο ένας εκ των συλληφθέντων είχε αφήσει αποτύπωμα στη μοτοσικλέτα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του Σκαφτούρου, ενώ και ο ίδιος είχε πέσει θύμα βομβιστικής ενέργειας στο σπίτι του, στον Ασπρόπυργο πέρυσι. Είναι σεσημασμένο άτομο με πλούσια ποινική δράση. Ο 55χρονος Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός στον κόσμο της Greek Mafia ως «θείος Τζο», είχε δολοφονηθεί τον Απρίλιο του 2022 στο πατρικό του σπίτι, στα Σκούρτα. Οι δράστες ήταν τέσσερις και τον γάζωσαν στην αυλή του. Από τα πυρά τραυματίστηκαν ελαφρά η 22χρονη κόρη του αλλά και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο ένας από τους τελευταίους μεγάλους της παλιάς φρουράς, έχοντας στο βιογραφικό του δικογραφίες για εμπλοκή σε ανθρωποκτονία, στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβανόταν σε δικογραφίες με ηγετικά στελέχη των συμμοριών της νύχτας, για εκβιάσεις, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά αδικήματα. Η δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη έγινε τον Ιούνιο του 2023 στον Κορυδαλλό.

Οι δράστες πυροβόλησαν και σκότωσαν το πρώτο θύμα μέσα στο όχημά του, μια θωρακισμένη Μερσεντές, τύπου τζιπ, που ανήκε σε εταιρία συμφερόντων του Γιάννη Αλαφούζου. Στη συνέχεια, το δεύτερο θύμα και κουνιάδος του, το οποίο επέβαινε σε άλλο όχημα, επιχείρησε να διαφύγει και κρύφτηκε σε υπόγειο πολυκατοικίας. Ωστόσο, οι δράστες τον εντόπισαν και τον εκτέλεσαν. Πάντως, πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική αντίδραση της ΕΛ.ΑΣ. στον αιματηρό πόλεμο της εγχώριας μαφίας με συλλήψεις εκτελεστών, αλλά όχι και ηθικών αυτουργών στον απόηχο της δολοφονίας του Ζαμπούνη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα