Σολομώντεια λύση για τα παιδιά ομοφύλων!

Ο Ιερώνυμος εξήγγειλε πως η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν

Η Ελλαδική Εκκλησία δίνει σολομώντεια λύση στο θέμα της βάπτισης των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών, δύο 24ωρα μετά την ομόφωνη άρνηση της Ιεράς Συνόδου στον γάμο και στην τεκνοθεσία που προωθεί η κυβέρνηση.

Παρά τη σκληρή στάση της Ιεραρχίας ως προς το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος Β’ μετά τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος είχε βαπτίσει τα δύο παιδιά ομοφυλόφιλων ανδρών τον Ιούλιο του 2022 σε ιερό ναό στη Γλυφάδα, τάχθηκε υπέρ της βάπτισης των παιδιών τους, όταν αυτά μεγαλώσουν. Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξήγγειλε πως η Εκκλησία θα περιμένει να μεγαλώσουν τα παιδιά των ομόφυλων ζευγαριών, προκειμένου να αποφασίσουν τα ίδια αν επιθυμούν ή όχι να βαπτιστούν. Σε αντίθεση, δηλαδή, απ’ ό,τι ισχύει για τα παιδιά με ετεροφυλόφιλους γονείς, τα οποία βαπτίζονται ακόμα και μωρά, καθώς θεωρητικά αναπτύσσονται στο μοναδικά αποδεκτό για την ορθόδοξη πίστη περιβάλλον.

Αιτιολογώντας αυτή τη θέση της Ελλαδικής Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος εξήγησε πως «αν η βάπτιση γίνεται στη μικρή ηλικία των παιδιών, είναι διότι μέσα στην Εκκλησία είχε δημιουργηθεί η αίσθηση ότι το παιδί μεγαλώνει μέσα σε ένα περιβάλλον χριστιανικών αρχών. Επομένως, δεν χρειαζόταν κατήχηση, γιατί γινόταν εντός του περιβάλλοντος. Τώρα που αλλάζουν τα πράγματα, δεν είμαστε κατά των παιδιών. Τα παιδιά τα αγαπάμε και νοιαζόμαστε περισσότερο απ’ όλους τους άλλους. Η Εκκλησία θα περιμένει αυτά τα παιδιά να φτάσουν σε μία ηλικία και όταν μεγαλώσουν και επιθυμούν να βαπτιστούν, θα βαπτιστούν».

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος δεν είχε κανένα πρόβλημα πριν από ενάμιση χρόνο να βαφτίσει τα παιδιά ζευγαριού ανδρών στη Γλυφάδα. «Συμφωνώ απολύτως με τον μακαριότατο με όσα είπε. Γιατί το ίδιο Ευαγγέλιο διαβάζουμε, το ίδιο Ευαγγέλιο διδάσκουμε και δεν θα μπορούσε να υπάρχει κάποια διαφορετική άποψη σε αυτό το θέμα. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα, τα είπε όλα ο μακαριότατος» δήλωσε. Η συνάντηση των δύο εκκλησιαστικών ηγετών διήρκεσε 40 λεπτά και κατά τη διάρκειά της συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας εκκλησιαστικής επικαιρότητας.

«Οι πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών δείχνουν τον σωστό δρόμο, ότι οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συμπορεύονται προς όφελος των δύο πλευρών. Ασφαλώς η Εκκλησία προηγήθηκε αυτής της συμπορεύσεως, γιατί πάντοτε συμπορευόμαστε. Η Εκκλησία της Ελλάδος είναι η Εκκλησία της πατρίδας μας, όλων των ομογενών. Οπως αγαπούμε την πατρίδα, αγαπούμε και την Εκκλησία της. Οι ομογενείς είναι πάντοτε στη διάθεση του μακαριοτάτου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις καλές αλλά και τις δύσκολες μέρες. Οπως στις φυσικές καταστροφές, στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, αλλά και στις χαρές της πατρίδας μας, είμαστε πάντοτε στο πλευρό της Εκκλησίας και της Ελλάδας» δήλωσε ο κ. Ελπιδοφόρος με το πέρας της συνάντησης.

Από την πλευρά του, ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συμφώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζοντας πως η συνεργασία ωφελεί και τη δική μας πλευρά και την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής. Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το επίμαχο νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, υπογράμμισε πως η «ελευθερία στον άνθρωπο είναι πολύ σπουδαίο πράγμα, κι αυτό πρέπει να το λαμβάνουμε όλοι υπόψη. Και η Εκκλησία, αλλά και η Πολιτεία. Ούτε η Εκκλησία πρέπει να έχει τη ξιφολόγχη έτοιμη, αλλά ούτε και η Πολιτεία να θέλει να βάλει δεσμά σε οποιονδήποτε χώρο μέσα στην πατρίδα μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα