Χειροπέδες σε 3 μετά τις φωτιές στου Ζωγράφου

Συνελήφθησαν εντός της φοιτητικής εστίας στην Πανεπιστημιούπολη μία 30χρονη από τη Σουηδία, ένας 35χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο και ένας 38χρονος Ελληνας

Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκαν χθες, Καθαρά Δευτέρα, τα τρία άτομα που συνελήφθησαν εντός της φοιτητικής εστίας στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, στον απόηχο των απανωτών εμπρησμών οχημάτων που προκαλούν κουκουλοφόροι στην περιοχή.

Επειτα από το μπαράζ εμπρησμών από τους οποίους καταστράφηκε σχεδόν όλος ο στόλος των σχολικών λεωφορείων του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου «Σχολή Κανάση», η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε την αιφνιδιαστική επιχείρηση τα ξημερώματα του Σαββάτου και εκκένωσε χώρο που είχε μετατραπεί σε… ξενοδοχείο εξωπανεπιστημιακών ατόμων και αποθήκη υλικών για τις καταδρομικές επιθέσεις.

Στους χώρους εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τρία άτομα. Πρόκειται για μία 30χρονη γυναίκα από τη Σουηδία και δύο άνδρες, έναν 35χρονο προερχόμενο από την Αργεντινή με ιταλικό διαβατήριο και έναν 38χρονο Ελληνας, που δεν σχετίζονται με την πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ δεν είχαν απασχολήσει τις ελληνικές Αρχές. Σε βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για το πλημμέλημα της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι ίδιοι υποστήριξαν πως τους φιλοξενούσαν εκεί φοιτητές γιατί δεν είχαν χρήματα να νοικιάσουν δωμάτια αλλού!

«Κανείς δεν μας ρώτησε ποιοι είμαστε ούτε κάποιος μας σταμάτησε. Στους χώρους αυτούς ήταν και άλλα άτομα, τα οποία δεν γνωρίζαμε. Δεν έχουμε καμία σχέση με τα επεισόδια. Δεν πετάξαμε ποτέ μολότοφ. Εμείς νομίζαμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι» ισχυρίστηκαν. Εκτός όμως από… ξενοδοχείο οι κουκουλοφόροι που ουσιαστικά «κουμαντάρουν» τον χώρο τον είχαν μετατρέψει σύμφωνα με τις… ανάγκες τους και κανείς δεν τολμούσε να πλησιάσει.

Στα κλειδωμένα δωμάτια όπου θα έπρεπε να φιλοξενούνται φοιτητές είχαν αποθηκευτεί ρόπαλα, χρησιμοποιημένα δακρυγόνα και βομβίδες κρότου – λάμψης, άδεια μπουκάλια μπίρας για την παρασκευή μολότοφ, κουκούλες, γάντια και άλλα σχετικά. Η αστυνομική έρευνα για τη χρήση του χώρου και όσους είχαν πρόσβαση σε αυτόν είναι σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί εάν τα υλικά είχαν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες έκνομες ενέργειες πέραν των καταδρομικών εμπρηστικών επιθέσεων που έχουν κάνει τη ζωή κόλαση των κατοίκων της περιοχής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα