Ενδοοικογενειακή βία: 109 περιστατικά μέσα σε 24 ώρες

Οι καταγγελίες γυναικών που βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια των κακοποιητικών συντρόφων τους αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς. Η Πολιτεία πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα

Η εν ψυχρώ δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω ακριβώς από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, με δράστη τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, που την κακοποιούσε συστηματικά επί σειρά ετών, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σχετικά με τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας. Τις τελευταίες ώρες οι καταγγελίες από γυναίκες που βιώνουν τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια των κακοποιητικών συντρόφων τους αυξάνονται με φρενήρεις ρυθμούς, καταδεικνύοντας όχι μόνο το μέγεθος του φαινομένου, αλλά και την επιτακτική ανάγκη για λήψη μέτρων από την πλευρά της Πολιτείας.

Ενδεικτικό των ανεξέλεγκτων διαστάσεων που έχει λάβει το φαινόμενο είναι το γεγονός ότι από τη Δευτέρα 8 Απριλίου ως και χθες το απόγευμα, 9 Απριλίου, είχαν καταγραφεί 109 περιστατικά, ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συνολικά 54 συλλήψεις. Μόνο στη Θεσσαλονίκη μέσα σε ένα 24ωρο καταγράφηκαν εννέα υποθέσεις, που εισήχθησαν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, με την αυτόφωρη διαδικασία. Πρόκειται για υποθέσεις πανομοιότυπες με όσες φτάνουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες στα δικαστήρια, δεδομένου ότι οι καταγγελίες από τα θύματα που αποφασίζουν να περάσουν την πόρτα των γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας παρουσιάζουν αυξημένες τάσεις.

Μία από τις τελευταίες υποθέσεις στη σειρά των αυτοφώρων ήταν αυτή της 53χρονης Πολυξένης, θύμα ενδοοικογενειακής βίας, με δράστη τον 51χρονο πρώην σύζυγό της, ο οποίος εξακολουθεί να την απειλεί και να της κάνει τη ζωή κόλαση, πάρα τα περιοριστικά μέτρα που του έχουν επιβληθεί. Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε συνολική φυλάκιση 19 μηνών, με τριετή αναστολή. Η γυναίκα, που κατέθεσε ως μάρτυρας στο δικαστήριο, περιέγραψε, απευθυνόμενη προς την έδρα, ότι τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης είδε από το μπαλκόνι της τον πρώην σύντροφό της να περνάει κάτω από το σπίτι της με το φορτηγό. «Μπήκα αμέσως μέσα, γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου και των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι το έκανε αυτός» ανέφερε, καθώς μόλις ξημέρωσε διαπίστωσε ότι το λάστιχο του αυτοκινήτου της ήταν σκασμένο.

«Εχει ορκιστεί ότι θα σκοτώσει εμένα και τα παιδιά. Φοβάμαι ότι θα είμαι το επόμενο θύμα, όπως η κοπέλα στην Αθήνα» είπε, τονίζοντας ότι έπειτα από προηγούμενα περιστατικά βίας που κατήγγειλε οι αστυνομικοί τής εγκατέστησαν στο κινητό τηλέφωνο την εφαρμογή «panic button». Λίγη ώρα αργότερα, το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, σε έναν 54χρονο, που κατά τη διάρκεια ενός καβγά φέρεται ότι έπιασε από τον λαιμό τη σύντροφό του και απείλησε τη ζωή της. Σύμφωνα με την αρχική κατάθεση της γυναίκας στην Αστυνομία, ο σύντροφός της την έπιασε από τον λαιμό με σκοπό να την πνίξει, ενώ την απείλησε ότι θα τη σκοτώσει μόλις σήκωσε το τηλέφωνο για να καλέσει την Αστυνομία.

Την ίδια ώρα στο «φως» ήρθαν και τρεις περιπτώσεις από τις περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

• Στην πρώτη περίπτωση, συνελήφθη στο Αιτωλικό ένας 35χρονος, έπειτα από καταγγελία της 29χρονης συζύγου του για πρόκληση σωματικής βλάβης και εξύβριση.

• Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη σε περιοχή της Ναυπάκτου ένας 60χρονος, διότι η συνομήλικη σύζυγός του υπέβαλε καταγγελία σε βάρος του για εξύβριση, ενδοοικογενειακή βία, απόπειρα σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή.

• Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη στο Αίγιο ένας 52χρονος, αφού δεν δίστασε να χτυπήσει με δύναμη στο κεφάλι τη 41χρονη σύντροφό του, χρησιμοποιώντας ένα… βάζο!

Το θύμα της επίθεσης μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, αρνήθηκε να υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση και να μεταφερθεί στο σπίτι του με περιπολικό. Τέλος, ακόμα μία υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε τις τελευταίες ώρες στο φως από την περιοχή Σταμνά της Αιτωλοακαρνανίας.

Οπως έγινε γνωστό, ένας 51χρονος έβρισε και απείλησε τη 48χρονη σύζυγό του, ενώ δεν δίστασε να τη χτυπήσει στο κεφάλι με ένα τούβλο! Αμέσως η γυναίκα έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού και κατήγγειλε τον σύζυγό της, ενώ ακολούθως διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του Αιτωλικού και από εκεί στο Νοσοκομείο του Μεσολογγίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα