Στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού ο γυναικοκτόνος

Σε «δωμάτιο ηρεμίας», που θεωρείται κελί ασφαλείας, θα κρατείται μόνος του ο φονιάς της Κυριακής Γρίβα

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι, από το Τζάνειο Νοσοκομείο στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού ο 38χρονος «σφαγέας» των Αγίων Αναργύρων, ο οποίος έκοψε με βίαιο τρόπο το νήμα της ζωής της 28χρονης πρώην συντρόφου του Κυριακής Γρίβα, έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, προκαλώντας πανελλήνια κατακραυγή.

Η μεταγωγή του 39χρονου Θανάση Κουρέλη, ο οποίος «πάγωσε» το πανελλήνιο με την ειδεχθή πράξη του, έγινε λίγο μετά τις 13.00, συνοδεία ανδρών της εξωτερικής φρουράς των Φυλακών Κορυδαλλού. Η Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχε στα χέρια της τον ψυχιατρικό φάκελο του δολοφόνου της Κυριακής, σε συνεννόηση με τους ειδικούς αποφάσισε τη μεταφορά του στην ψυχιατρική πτέρυγα, προκειμένου να τεθεί σε παρακολούθηση για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Μάλιστα, ο 39χρονος οδηγήθηκε σε ειδικό «δωμάτιο ηρεμίας», το οποίο θεωρείται κελί ασφαλείας, καθώς οι τοίχοι είναι επενδυμένοι με αφρολέξ, προκειμένου να αποφεύγεται το ενδεχόμενο τραυματισμού! Στον συγκεκριμένο χώρο θα κρατείται μόνος του και θα εποπτεύεται από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, που θα «τσεκάρουν» κάθε 15 λεπτά αν όλα βαίνουν καλώς.

Από τις 9 Απριλίου, ο γυναικοκτόνος νοσηλευόταν σε ειδικό δωμάτιο του Τζάνειου Νοσοκομείου, με δύο κρεβάτια, ένα παράθυρο με κάγκελα και ένα μπάνιο, έπειτα από την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε στη φυλακή, με τους επιδέσμους που του είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και στον λαιμό, εξαιτίας του επιπόλαιου αυτοτραυματισμού του μετά τη δολοφονία της άτυχης Κικής. Ηταν δεμένος με ιμάντες στο κρεβάτι του, καθώς δεν συνεργαζόταν με τους γιατρούς, ενώ τον παρακολουθούσαν συνεχώς τέσσερις φρουροί.

Χειριστικός

Τέλος, μέσα στο δωμάτιο δεν υπήρχαν αντικείμενα, υπό τον φόβο ότι θα επιχειρούσε εκ νέου να κάνει κακό στον εαυτό του. Να σημειωθεί, πάντως, πως και οι έξι ψυχίατροι, δύο από το ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε ο 39χρονος μετά τη σύλληψή του -όπως ο ίδιος είχε ζητήσει-, δύο από τον Κορυδαλλό και δύο από το «Αττικόν», που εξέτασαν τον φονιά, ανέφεραν στις γνωματεύσεις τους ότι δεν πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα, αλλά πρόκειται για άτομο που παρουσιάζει χειριστική συμπεριφορά, κάνοντας κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο να ξαναστήσει «περίεργα» σκηνικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον ο ίδιος είναι ήρεμος, υποτονικός και αποφεύγει να απαντά σε ερωτήσεις, επαναλαμβάνοντας πως δεν θυμάται τίποτα.

Στο μεταξύ, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το τελευταίο 24ωρο ένα βίντεο-ντοκουμέντο από το βράδυ που έπεσε νεκρή η 28χρονη, μπροστά από το φυλάκιο του φρουρού του αστυνομικού τμήματος, ο οποίος παρακολουθούσε άπρακτος τη σφαγή. Σε αυτό καταγράφονται οι κινήσεις του σκοπού ακριβώς τη στιγμή που αντιλαμβάνεται την τραγωδία που έχει συμβεί μόλις πέντε βήματα μπροστά από το φυλάκιο και σπεύδει επιτέλους να παρέμβει.

Στο ίδιο βίντεο, που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1, διακρίνεται επίσης ο φίλος της Κυριακής, ο οποίος τη συνόδευε το μοιραίο βράδυ, να φεύγει από το σημείο με το χέρι στην τσέπη, νωχελικός και με βήμα αργό, και να κινείται προς το Τμήμα για να ενημερώσει για την επίθεση, δείχνοντας προφανώς ότι δεν έχει αντιληφθεί τη σοβαρότητα του επεισοδίου. Στα επόμενα πλάνα φαίνονται οι γυναίκες αστυνομικοί του Τμήματος, την ώρα που κατεβαίνουν από τον πρώτο όροφο, όπου βρίσκονται τα γραφεία τους, για να δουν τι έχει συμβεί και κρατούν στο χέρι τα κινητά τηλέφωνά τους. Δεν ασχολούνται με το να επέμβουν, αλλά θέλουν μόνο να ενημερώσουν το αρχηγείο!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα