Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα, συνελήφθησαν πέντε μέλη εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 26 έως 56 ετών, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα τρία άτομα.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κέρκυρας, η σπείρα είχε πιάσει δουλειά από τον Ιούνιο του 2025, βάζοντας στο στόχαστρο κατοικίες από τις οποίες άρπαζε κυρίως μετρητά και κοσμήματα. Μέχρι στιγμής οι αρχές έχουν εξιχνιάσει εννέα διαρρήξεις, με τη συνολική αξία των κλαπέντων να αγγίζει αστρονομικά ποσά.
Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τιμαλφή, μια εκκλησιαστική εικόνα, δύο κυνηγετικά όπλα, 1.550 ευρώ, καθώς και 60 ναρκωτικά δισκία. Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν το έργο τους για να διαπιστωθεί αν η ομάδα κρύβεται και πίσω από άλλες κλοπές στο νησί.
