Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός, καθώς σε ισχύ τίθεται το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φέρνοντας ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.
Ο χάρτης των επικίνδυνων φαινομένων
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η εξέλιξη των φαινομένων διαμορφώνεται ως εξής:
Παρασκευή 24 Ιουλίου
Κεντρική Μακεδονία: Πιερία, Ημαθία, Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη επηρεάζονται από τις προμεσημβρινές ώρες έως αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Ανατολική Θεσσαλία: Λάρισα και Μαγνησία θα βρεθούν στο επίκεντρο από το μεσημέρι έως αργά τη νύχτα (πορτοκαλί προειδοποίηση), με τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα να τίθενται σε κόκκινο συναγερμό.
Σποράδες & Εύβοια: Έντονα φαινόμενα από το μεσημέρι, κυρίως στην κεντρική και βόρεια Εύβοια (κόκκινη προειδοποίηση).
Ανατολική Στερεά: Συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, οι τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες έως αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Βορειοανατολικό Αιγαίο: Λήμνος, Θάσος και Σαμοθράκη θα επηρεαστούν από αργά το βράδυ (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Σάββατο 25 Ιουλίου
Σποράδες: Διατήρηση των ισχυρών φαινομένων έως τις πρωινές ώρες (κόκκινη προειδοποίηση).
Εύβοια: Έντονη δραστηριότητα σε κεντρικά και βόρεια τμήματα έως τις προμεσημβρινές ώρες (κόκκινη προειδοποίηση).
Βορειοανατολικό Αιγαίο: Σταδιακή αποκλιμάκωση έως τις πρώτες πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
Μαγνησία: Επιμονή των φαινομένων στα ανατολικά παραθαλάσσια τμήματα τις πρώτες πρωινές ώρες (πορτοκαλί προειδοποίηση).
