Αλαζόνες της εξουσίας κατα δημοσιογραφίας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πρόβλημα με συγκεκριμένους δημοσιογράφους. Με τη δημοσιογραφία έχει πρόβλημα. Τους επικεφαλής αυτής της ομάδας, που έχει αναλάβει τα ηνία του κράτους, δεν τους ενοχλούν τα πρόσωπα, αλλά η κριτική στα λάθη και στις παραλείψεις τους. Το πρόβλημα είναι αμιγώς πολιτικό. Η αλήθεια προκαλεί… αναφυλαξία στον κ. Μητσοτάκη και στους συν αυτώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των προαναφερθέντων είναι η περίπτωση του υπουργού Ανάπτυξης και αντιπροέδρου της Ν.Δ. Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος θεώρησε «θλιβερή σπέκουλα» την υπόμνηση όσων είπε για τη σύνδεση της επανάκαμψης του κορονοϊού με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε μεν με το όπλο της αλήθειας στην ίδια του την κυβέρνηση, αλλά την επομένη, πανικόβλητος από τις συνέπειες των λόγων του, προσπαθούσε να τα «μαζέψει». Στην αγωνιώδη προσπάθειά του συμπεριφέρθηκε με προσβλητικό τρόπο στη Ράνια Τζίμα, τη δημοσιογράφο του (φιλικότατου προς την κυβέρνηση) Mega.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης είπε τα ακόλουθα: «[…] τη δική μου δήλωση, τη σπέκουλα των πολιτικών μου αντιπάλων, θλιβερή, αλλά και τις ευθύνες δημοσιογράφων, όπως και του δελτίου σας και υμών προσωπικώς -εννοώ εσάς, της κυρίας Τζίμα- και των υπευθύνων του δελτίου του Μega, που ήταν θλιβερή όλη η αντιμετώπιση του περιστατικού. Κυρίως, ότι ο κάθε δημοσιογράφος που ξέρει να κάνει τη δουλειά του γνωρίζει ότι εγώ δεν είπα ποτέ τίποτα για τον τουρισμό. Όλο αυτό προέκυψε από έναν λάθος τίτλο».

Άπαντες μπορούν να υποθέσουν ποιο είναι το αληθές πρόσωπο και η νοοτροπία όσων συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο ακόμα και σε φίλια ΜΜΕ, όταν αυτά τολμούν να δημοσιοποιήσουν… δηλώσεις τους! Η αλαζονεία της εξουσίας σε συνδυασμό με τον φόβο και την αγωνία των εξουσιαστών μην τυχόν και χάσουν την καρέκλα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα.

Η «δημοκρατία» μας αντιμετωπίζει τέτοιου είδους συμπεριφορές και τον… βοναπαρτισμό αυτών των ανθρώπων από την εποχή που ο κ. Μητσοτάκης ηγείτο της αντιπολίτευσης.

Αλλά αυτά εμάς δεν μας κάμπτουν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα