Η λογοτεχνία των αναγνωστών

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δημοσιεύσεων των συμμετοχών των αναγνωστών στον διαγωνισμό χριστουγεννιάτικου διηγήματος της «δημοκρατίας». Καθώς φαίνεται, η πρωτοβουλία της εφημερίδας μας να ενθαρρύνει τους αναγνώστες της να δημιουργήσουν λογοτεχνικά έργα στέφεται με επιτυχία μεγαλύτερη κι από εκείνη που προέβλεπαν οι πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις.

Δεν είναι μόνο η πληθώρα των συμμετοχών που καθορίζει την έκταση της επιτυχίας των λογοτεχνικών διαγωνισμών μας αλλά και η ποιότητά τους. Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «δημοκρατίας» έφτασαν αρκετές εκατοντάδες διηγήματα – με τα περισσότερα εξ αυτών να αξίζουν δημοσίευσης. Ηταν ελάχιστα τα διηγήματα τα οποία έδειχναν κατώτερα των προσδοκιών του κοινού της εφημερίδα μας. Η συντριπτική πλειονότητα των συμμετοχών διαβάζονταν ευχάριστα και διακρίνονταν για την ευαισθησία, τη φαντασία και το ηθικό περιεχόμενό τους.

Δυστυχώς, είναι ανυπέρβλητο το πρόβλημα του περιορισμού του χώρου και του χρόνου (δεν είναι εφικτό να δημοσιεύονται χριστουγεννιάτικα διηγήματα μέχρι το… Πάσχα) και γι’ αυτό τον λόγο δεν βρήκαν τον δρόμο τους για το τυπογραφείο πολλές σημαντικές δημιουργίες των φίλων της εφημερίδας μας. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα των διακριθέντων στον διαγωνισμό χριστουγεννιάτικου διηγήματος, καθώς και τα έπαθλα που θα λάβουν.

Η στάση της «δημοκρατίας» απέναντι στη λογοτεχνική δημιουργία είναι σταθερά θετική και διαρκώς εξελισσόμενη. Φέτος, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Εθνεγερσία, η εφημερίδα μας σκοπεύει όχι μόνο να κάνει διαγωνισμό διηγήματος με αυτή τη θεματολογία αλλά και να του δώσει πολύ περισσότερο χρόνο και χώρο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Το θαύμα του 1821 και η απότιση φόρου τιμής στους ήρωες και τους μάρτυρες του Γένους δεν μπορεί να αφεθεί στα χέρια «προβεβλημένων» και αποδεκτών από κρατικούς φορείς εθνομηδενιστών ούτε σε επιτροπές οι οποίες νομίζουν πως μπορούν να μετατρέψουν τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 ετών από την Εθνεγερσία σε κιτς πανηγυράκι της σειράς.

Στα χέρια των Ελλήνων πατριωτών είναι και το 1821 και η συνέχιση των αγώνα των ηρώων μας. Επιδιώκουμε ο λογοτεχνικός διαγωνισμός της «δημοκρατίας» να συμβάλει έστω λίγο, αλλά ουσιαστικά, στο μήνυμα τούτης της μεγάλης γιορτής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα