Έρχονται «αβαρίες» στα Ελληνοτουρκικά!

Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί μεθοδεύουν παραχωρήσεις της Ελλάδας προς την Τουρκία στο Αιγαίο και η κεφαλή της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη στάση του διευκολύνει την «επικοινωνία» της μεθόδευσης.

Η «δημοκρατία» σήμερα προβαίνει σε μια σημαντική αποκάλυψη: Η γερμανική ΜΚΟ Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και το Harvard Kennedy School συνέταξαν έκθεση με την οποία «συνιστούν» στην Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο «αντικειμενική» αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να μη… μεροληπτεί υπέρ της Ελλάδας. Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν προκλητικό. Η εξόφθαλμα αδιάφορη -αν όχι εχθρική- στάση της Ε.Ε. προς την Ελλάδα, που σιωπά όταν η Τουρκία μάς απειλεί με πόλεμο επειδή… υπάρχουμε, πρέπει να γίνει πιο «αντικειμενική»! Στη σύνταξη αυτού του κατάπτυστου φιλοτουρκικού κειμένου έχει συμβάλει ο γνωστός φίλος της Τουρκίας, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάρτιο του 2020 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εργασίες της προαναφερθείσας μη κυβερνητικής οργάνωσης και συναντήθηκε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της.

Ουσιαστικά, εδώ βλέπουμε ότι αυτός ο οργανισμός, ο οποίος προωθεί τη συρρίκνωση της Ελλάδας, χρησιμοποίησε ως διαφημιστή του κύρους και της επιρροής του τον Ελληνα πρωθυπουργό. Είναι δυνατόν οι Έλληνες αξιωματούχοι να μη γνωρίζουν σε τι είδους ινστιτούτα, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις πραγματοποιούν ομιλίες; Δεν είναι αναμενόμενο ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να δημιουργήσει σκέψεις για μεθόδευση των παραχωρήσεων που θέλουν οι ΗΠΑ και η Γερμανία να κάνουμε στην Τουρκία;

Από τα παραπάνω προκύπτουν αρκετά κρίσιμα συμπεράσματα. Το πρώτο είναι ότι η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ασκεί εθνική πολιτική, η οποία πάντοτε βρίσκεται απέναντι από τα δικά μας. Επίσης και οι ΗΠΑ προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να γονατίσουν τον Ελληνισμό προς όφελος της Τουρκίας.

Τέλος, το πιο δυσάρεστο συμπέρασμα όλων είναι ότι η χώρα μας δεν διαθέτει ηγεσία αντάξια του ιστορικού μεγέθους της και των αναγκών της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα