Η επιβράβευση μιας προδοσίας

Ακόμα μία απόδειξη του αντεθνικού χαρακτήρα της Συμφωνίας των Πρεσπών: Οι Γερμανοί βραβεύουν σήμερα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, επειδή συνυπέγραψαν αυτή την αθλιότητα. Οταν σε βραβεύουν οι Γερμανοί, δεν πρέπει να πανηγυρίζεις, αλλά να αναρωτιέσαι πόσο βαθιά είναι η μαχαιριά που κατάφερες στα πλευρά της πατρίδας.

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα λάβουν εξ ημισείας το φετινό Βραβείο Ειρήνης της Βεστφαλίας. Η επίσημη αιτιολόγηση της επιλογής των δύο πολιτικών για την απονομή είναι η σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών και η πρωτοβουλία Plant for the Planet για τη «δράση κατά της κλιματικής αλλαγής».

Φυσικά, είναι αστείο και αφελές να υποθέσει κάποιος ότι οι κ. Τσίπρας και Ζάεφ βραβεύονται από τους Γερμανούς για την οικολογική δράση τους. Τα περί κλιματικής αλλαγής είναι η απαραίτητη «μοδάτη» πινελιά στη ζοφερή εικόνα που δημιουργήθηκε για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα μετά τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χάρισε στους Σκοπιανούς το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα. Πέρα από τα συχαρίκια των Γερμανών, που πίεσαν από κοινού με τους Αμερικανούς για να λάβει σάρκα και οστά αυτό το διπλωματικό τερατούργημα, εντυπωσιάζουν οι πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ για τη… διάκριση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -στην καλύτερη περίπτωση- δεν δείχνει να έχει αντιληφθεί τη ζημιά που έχει προκαλέσει στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα. Στη χειρότερη περίπτωση, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταλάβει το έγκλημα που διέπραξαν, αλλά δεν τους ενδιαφέρει, διότι θέτουν τις μικροκομματικές επιδιώξεις, τις μωροφιλοδοξίες και τις ιδεολογικές εμμονές τους υπεράνω όλων. Αυτού του είδους οι νοοτροπίες εντοπίζονται και στην κυβέρνηση, και εκδηλώνονται σε άλλες περιπτώσεις και με διαφορετική ένταση και στιλ.

Η κυρίαρχη πολιτική τάξη της χώρας απέχει έτη φωτός από τις λαϊκές ανάγκες, τα βιώματα των Ελλήνων, τους συλλογικούς πόθους, τα οράματα και το αξιακό σύστημα που έδωσε πνευματική ρώμη και αντοχές στο γένος μας επί χιλιετίες.

Οι μεν υπογράφουν μια κατάπτυστη συμφωνία που εφαρμόζουν οι… δε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα