Η λογοτεχνία των αναγνωστών

Είναι αλήθεια ότι η παρατεταμένη, υπερδεκαετής οικονομική κρίση και η πανδημία του κορονοϊού, η οποία ακολούθησε, περιόρισαν δραματικά την αγοραστική κίνηση στον χώρο του βιβλίου. Επιπλέον, η επέλαση του διαδικτύου απομάκρυνε μεγάλες μάζες από τον μαγικό κόσμο των τυπωμένων σκέψεων. Όμως, η αγάπη των πιστών αναγνωστών για καλή λογοτεχνία είναι πέρα και πάνω από τις οικονομικές και υγειονομικές κρίσεις και τον εφήμερο, φευγαλέο κόσμο των διαδικτυακών αναρτήσεων. Επιπλέον, το ασφυκτικό τοπίο που δημιούργησαν πρόσφατα οι πάσης φύσεως περιορισμοί των ελευθεριών μας ενεργοποίησε περαιτέρω το δημιουργικό μεράκι των ανθρώπων.

Η εφημερίδα μας, όπως έχει εμφατικά διακηρύξει και στο παρελθόν, δεν επιθυμεί μόνο να παρουσιάζει έργα ξένων και Ελλήνων συγγραφέων, που ήδη κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά θέλει να αναδείξει και νέους συγγραφείς. Είναι αστείρευτο το ταλέντο και πηγαία η έμπνευση στη χώρα μας, και υπάρχουν πολλοί νέοι δημιουργοί που δυσκολεύονται να βρουν διαύλους επικοινωνίας με τους αναγνώστες.

Ήδη άρχισαν να δημοσιεύονται οι συμμετοχές των αναγνωστών στον λογοτεχνικό διαγωνισμό χριστουγεννιάτικου διηγήματος* της «δημοκρατίας», που θα φιλοξενηθεί και φέτος στις σελίδες μας. Η πρωτοβουλία των λογοτεχνικών διαγωνισμών που κατά καιρούς προκηρύσσουμε είναι πλέον θεσμός, ο οποίος εξελίσσεται, αναπτύσσεται και κινεί το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων ανθρώπων.

Τα πρώτα δημιουργήματα των φίλων της εφημερίδας μας που έχουν παραληφθεί είναι, όπως πάντα, αξιοπρόσεκτα. Ο αριθμός των συμμετοχών καθώς και το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού αποδεικνύουν ότι το κοινό είναι πολύ πιο απαιτητικό, καλλιεργημένο και δημιουργικό απ’ όσο φαντάζονται εκείνοι που κατευθύνουν την πνευματική ζωή του τόπου. Οι φίλοι της «δημοκρατίας» που αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία της συμμετοχής στους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς μας πιστεύουν και στην ανάγκη επιστροφής της λογοτεχνίας στις σελίδες του Τύπου, αλλά και στην ανάπτυξη διαλεκτικής σχέσης ανάμεσα στο κοινό και στα ΜΜΕ.

* Μπορείτε ακόμα να στέλνετε τα χριστουγεννιάτικα διηγήματά σας στο e-mail [email protected] με την επισήμανση «ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ», να δείτε τα καλύτερα από αυτά να δημοσιεύονται στη «δημοκρατία» και να κερδίσετε πλούσια δώρα!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα