Να βγει στο φως όλη η αλήθεια

Η χθεσινή αποκάλυψη της «δημοκρατίας» ήταν από κάθε άποψη συνταρακτική. Δεν ήταν απλώς μια δημοσιογραφική επιτυχία από αυτές που δυστυχώς λείπουν -και κυρίως κατά τα τελευταία χρόνια- από τον ελληνικό Τύπο. Οι πληροφορίες και το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ ήρθαν να αναδείξουν τεράστια θέματα που άπτονται της εξωτερικής πολιτικής της χώρας και του τρόπου με τον οποίο η ηγεσία της διαχειρίζεται πολύ λεπτές και σοβαρές υποθέσεις για την άμυνα και την προστασία της.

Μέχρι χθες η κοινή γνώμη γνώριζε μόνο σε γενικές γραμμές τι περιλάμβανε η -αποδεδειγμένα- επιζήμια απόφαση της κυβέρνησης να σπεύσει να στείλει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία για τον πόλεμο με τη Ρωσία. Μια απόφαση την οποία μάλιστα είχε λάβει προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, φροντίζοντας να καταστήσει ακόμη πιο προσχηματικές τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τέτοιες περιπτώσεις.

Αποκαλύπτεται τώρα όμως ότι τα πράγματα εξελίχθηκαν χειρότερα κι από όσο θα μπορούσαμε να υποψιαστούμε. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το παράτυπο (εάν όχι και παράνομο) της όλης υπόθεσης. Έχει να κάνει πρωτίστως με το υλικό που στείλαμε, τις ποσότητες που ήταν στην πραγματικότητα, με τις πτήσεις που έγιναν και τις διαδρομές που ακολουθήθηκαν. Αν, μάλιστα, όλα αυτά συνδυαστούν με τις ημερομηνίες και τα χρονοδιαγράμματα, τότε βγαίνουν πολύ πιο οδυνηρά συμπεράσματα. Καταλαβαίνουμε ότι όλα ήταν προσυνεννοημένα, ενδεχομένως και πριν από την έναρξη της (ούτως ή άλλως αναμενόμενης) ρωσικής εισβολής, και ότι η ελληνική κυβέρνηση σε ρόλο «προθύμου» είχε τεθεί προκαταβολικά υπό τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά και κάθε ημέρα γίνονται και περισσότερα. Ερωτήματα που συνδέονται ακόμη και με το εάν εστάλη στους Ουκρανούς -κρίσιμος για την εθνική μας άμυνα έναντι του προκλητικού Τούρκου γείτονα- οπλισμός από τα νησιά μας. Ερωτήματα και για το ποιες άλλες πιθανές δεσμεύσεις -ή… οικειοθελείς παραχωρήσεις- έχουν αναλάβει η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά προς τα ισχυρά κέντρα της Δύσης, αν αγνοία του ελληνικού λαού…

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα μπορούσε φυσικά να διαψεύσει χθες την αποκάλυψη. Αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται να γίνει γνωστή όλη η αλήθεια, που δεν περιορίζεται στην αμιγώς στρατιωτική πτυχή της. Σε μια περίοδο που μαζί με τον κόσμο που αλλάζει κυοφορούνται σενάρια και σχέδια επικίνδυνα για την πατρίδα μας, ουδείς δικαιούται να σιωπά και να συνεχίζει αμέριμνος τον δρόμο του…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα