Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα κουκουλωθεί!

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που έχει πολλά να κρύψει στην υπόθεση των Τεμπών, νομίζει ότι θα κερδίσει χρόνο μέχρι το θέμα να ξεχαστεί. Είναι πεπεισμένοι και ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ ότι με το πέρασμα ημερών, εβδομάδων ή μηνών θα ατονήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το έγκλημα που στέρησε τη ζωή από 57 συνανθρώπους μας και βύθισε στο πένθος τις οικογένειές τους. Αυτοί οι υπολογισμοί θα αποδειχθούν εσφαλμένοι.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να τονιστεί η σημασία του γεγονότος ότι η υπόθεση των Τεμπών έχει περάσει τα ελληνικά σύνορα. Στο πόρισμα που συνέταξε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία αναφέρεται ότι αν είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση 717, τότε το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί -κι αυτή η διαπίστωση αναιρεί το βασικό επιχείρημα του πορίσματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ότι καμία τεχνολογία δεν θα μπορούσε να αποτρέψει τη σύγκρουση!

Επιπλέον, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υποχρεωθεί να αντιμετωπίσει τις οικογένειες των 57 θυμάτων, που έχουν, όπως ήταν αναμενόμενο, θέσει ως απόλυτη προτεραιότητά τους να απονεμηθεί Δικαιοσύνη για το έγκλημα και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες και στους ηθικούς και στους φυσικούς αυτουργούς.

Σ’ αυτή τους την προσπάθεια οι συμπολίτες μας που έχασαν παιδιά, ανίψια, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα έχουν ως σύμμαχο τον ελληνικό λαό. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν ξεπεράσει το 1.300.000 οι υπογραφές στο αίτημα για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών που άρχισαν οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών. Ο λαός θέλει να δει τους ενόχους να τιμωρούνται και θα προκαλέσει αυτή την εξέλιξη.

Τέλος, να υπενθυμιστεί κάτι που τείνουν να λησμονούν όσοι έχουν απομακρυνθεί πολύ από τη λαϊκή ψυχή και τις πεποιθήσεις της: Η θεία Δικαιοσύνη πάντοτε βρίσκει τρόπο κι επιβάλλεται∙ ακόμα κι όταν η ανθρώπινη Δικαιοσύνη είναι απούσα, σιωπά, ελέγχεται ή πρόσκαιρα αδρανοποιείται υπακούοντας στα κελεύσματα της πολιτικής ή της οικονομικής εξουσίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα