Έτοιμος να παραδώσει τη σκυτάλη ο Τραμπ!

Στην τελική ευθεία η αλλαγή φρουράς στον Λευκό Οίκο, όμως ο απερχόμενος πρόεδρος ετοιμάζεται για τα… δικαστήρια

Φτάνοντας πιο κοντά από ποτέ στην παραδοχή της ήττας του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως προκειμένου η Εμιλι Μέρφι, η επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών (General Services Administration – GSA), να αρχίσει τη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στην ομάδα του εκλεγμένου Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν. Ωστόσο, ταυτόχρονα κατέστησε σαφές πως οι προσφυγές των δικηγόρων του στη Δικαιοσύνη, με τις οποίες αμφισβητείται το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, θα συνεχιστούν.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Εμιλι Μέρφι στην GSA για την απόλυτη αφοσίωση και πίστη της στη χώρα μας. Παρενοχλήθηκε, απειλήθηκε, εξυβρίστηκε – και δεν θέλω να βλέπω να συμβαίνει αυτό στην ίδια, στην οικογένειά της ή σε λειτουργούς της GSA» ανέφερε ο Τραμπ μέσω twitter. «Η υπόθεσή μας συνεχίζεται δυνατά, θα συνεχίσουμε τον καλό αγώνα και πιστεύω ότι θα επικρατήσουμε! Μολαταύτα, προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω στην Εμιλι και την ομάδα της να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο» πρόσθεσε.

«Η κύρωση από τους πολιτειακούς αξιωματούχους είναι απλά διαδικαστικό βήμα» έκρινε η Τζίνα Ελις, νομική σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ. «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε την εκλογική νοθεία σε όλη τη χώρα, καθώς δίνουμε μάχη για να καταμετρηθούν όλες οι νόμιμες ψήφοι. Οι Αμερικανοί πρέπει να εξασφαλίσουν την εγγύηση ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι δίκαιο και νόμιμο» είπε, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση του Τραμπ, τον οποίο το 47% των Αμερικανών θέλει να δει ξανά υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές του 2024. Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, η κλιμακούμενη πίεση από Ρεπουμπλικάνους, αλλά και η επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβανία, φέρεται ότι συνετέλεσαν στην αλλαγή στάσης του Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Τζο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ και στα 78 του χρόνια θα προσπαθήσει να σχηματίσει μια κυβέρνηση που «θα ενώνει» τους Αμερικανούς.

Τον Μπάιντεν συνεχάρη ξανά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ η Πολωνία αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η πολιτική και νομική κατάσταση στις ΗΠΑ, προτού τον αναγνωρίσει ως τον νέο πρόεδρο της χώρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα