Ιταμές απειλές Ακάρ για τα 12 μίλια!

«Τα 6 είναι το ανώτατο σημείο των ορίων. Δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση χωρικών υδάτων από την Ελλάδα»

Nέες ιταμές απειλές εκτόξευσε χθες ο Χουλουσί Ακάρ. «Δεν θα επιτρέψουμε επέκταση πέρα από τα έξι ναυτικά μίλια στο Αιγαίο» προειδοποίησε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας. «Τα 6 μίλια είναι το ανώτατο σημείο των ορίων που μπορούν να φτάσουν. Πέρα από αυτό το όριο δεν αποδεχόμαστε καμία επέκταση των χωρικών υδάτων» είπε σε μια νέα κρίση υστερίας.

Συνεχίζοντας το γελοίο ρεπερτόριο της διαστρέβλωσης των γεγονότων που ακολουθούν όλοι οι «παζαρτζήδες» Ανατολίτες διαπραγματευτές, ο Ακάρ δήλωσε… σχεδόν προσβεβλημένος: «Λένε πως η Τουρκία είναι απειλή. Εμείς ως Τουρκία δεν απειλούμε κανέναν. Την Ελλάδα δεν την έχουμε απειλήσει ποτέ! Η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, καλός σύμμαχος»… Και, βέβαια, ούτε αυτή τη φορά απέφυγε τα χοντροκομμένα μαθήματα Ιστορίας, λέγοντας: «Το 1919, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, η απόπειρα εισβολής στην Ανατολία απέτυχε με τον Εθνικό Αγώνα. Τους λέμε, μάθετε από την Ιστορία, μην μπείτε σε μπελάδες, μην μπείτε σε νέες περιπέτειες, μη σπαταλάτε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των δικών σας ανθρώπων για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα άλλων χωρών».

Ειδική μνεία επεφύλαξε και για τα Κατεχόμενα στην Κύπρο -όπου, παρεμπιπτόντως, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένα νέο σχέδιο καταπατήσεων, ακόμα και ελεύθερης γης-, τονίζοντας ότι η Αγκυρα δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο γεγονός και παραβίαση των δικαιωμάτων της ή των Τουρκοκυπρίων, ούτε «θα παρασυρθεί από τις προκλήσεις της Ελλάδας».

«Η “ΤΔΒΚ” ιδρύθηκε, το θέμα είναι η αναγνώρισή της. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σε αυτό. Λέμε στην Ελλάδα, μην κάνετε λανθασμένους υπολογισμούς, μην ακολουθήσετε λανθασμένους δρόμους και διδαχτείτε από την Ιστορία» είπε.

Επιθεωρώντας το νέο υποβρύχιο της Τουρκίας «Piri Reis», όπως μετέδωσε ο Σκάι, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας δήλωσε: «Καθήκον μας είναι να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα και τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Δεν θα επιτρέψουμε με τίποτα να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα