Νετανιάχου για την επίθεση στο Σίδνεϊ: Κατηγορεί τον Αλμπανέζε ότι «ενθαρρύνει το μίσος κατά των Εβραίων»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Αυστραλό ομόλογό του ότι με τις πολιτικές του ενθαρρύνει το μίσος κατά των Εβραίων

Επιστολή και δηλώσεις μετά τη φονική επίθεση

Λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια εορτασμού του Χανουκά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Άντονι Αλμπανέζε.

Ο Νετανιάχου αποκάλυψε ότι είχε στείλει από τον Αύγουστο επιστολή στον Αλμπανέζε, στην οποία τον κατηγορούσε ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά του αντισημιτισμού».

Κατηγορία για ενθάρρυνση μίσους

Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι πολιτικές της αυστραλιανής κυβέρνησης, όπως η αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους, «ενθαρρύνουν το μίσος κατά των Εβραίων».

Ο ίδιος υπογράμμισε:

«Ο αντισημιτισμός είναι καρκίνος. Εξαπλώνεται όταν οι ηγέτες μένουν σιωπηλοί. Πρέπει να αντικαταστήσετε την αδυναμία με δράση».

«Δεν θα σκύψουμε το κεφάλι»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος να πολεμηθεί ο αντισημιτισμός είναι να καταγγελθεί και να αντιμετωπιστεί:

«Βρισκόμαστε σε μάχη ενάντια στον παγκόσμιο αντισημιτισμό… Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις, η κυβέρνησή μας και το έθνος μας θα συνεχίσουν να το κάνουν».

Σε μια έμμεση αναφορά στην αυστραλιανή κυβέρνηση, τόνισε:

«Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε εκείνους που δεν καταγγέλλουν, αλλά ενθαρρύνουν. Δεν θα τα παρατήσουμε, δεν θα σκύψουμε το κεφάλι, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όπως έκαναν οι πρόγονοί μας».