Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, εξέφρασε σήμερα (4/8) την προθυμία για μια ανοικτή επαφή με το νέο συριακό καθεστώς, σε μια πρώτη δημόσια τοποθέτηση σχετικά με το κόμμα του, το οποίο είχε καταφέρει να συμμαχήσει με το ανατραπέντα προεδρικό καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Η δήλωση έρχεται μετά από την πρόσκληση του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Δαμασκό να αναλάβει πρωτοβουλίες κατά της Χεζμπολάχ.
«Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει μια δημόσια συνάντηση ανάμεσα στη Χεζμπολάχ και την συριακή ηγεσία όταν οι δύο πλευρές θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή», ανέφερε ο Κάσεμ, τονίζοντας τις «αδελφικές σχέσεις» που διατηρούνται μεταξύ των δύο χωρών.
Μετά τις δηλώσεις Τραμπ, ο συριακός ομόλογός του, Άχμαντ αλ-Σαρά, είχε διαψεύσει οποιαδήποτε πρόθεση επέμβασης στον Λίβανο.