Τροπολογία «ανάσα» για τις εποχικές επιχειρήσεις

Τη δυνατότητα αναστολής εγγραφής τους στον Τειρεσία για χρονικό διάστημα 75 ημερών δίνει σε τουριστικές επιχειρήσεις τροπολογία που θα καταθέσει σήμερα η κυβέρνηση στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της Μίκας Ιατρίδη, βουλευτού Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Παράλληλα, ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης υιοθετεί την πρόταση της κυρίας Ιατρίδη για τον προσδιορισμό των εποχικών επιχειρήσεων, ο οποίος δεν θα γίνεται πλέον βάσει των ΚΑΔ, αλλά βάσει του τζίρου τους.

Η τροπολογία θα κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις, δίνοντας σημαντική ανάσα στις επιχειρήσεις του τουρισμού, ειδικά τις εποχικές. Όπως τόνισε στη «δ» η κυρία Ιατρίδη, με τη ρύθμιση αυτή γίνεται πιο εύκολο να ενισχυθούν όλες οι εποχικές επιχειρήσεις που πραγματικά πλήττονται, καθώς, αντί για τον ΚΑΔ, λαμβάνεται υπόψη ο τζίρος.

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, για τον καθορισμό των εποχικών επιχειρήσεων που σχετίζονται με τον τουριστικό κλάδο θα πρέπει (για να θεωρηθούν τέτοιες) να έχουν το 50% του τζίρου τους την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι θα παρέχεται η δυνατότητα στις τουριστικές επιχειρήσεις για την περίοδο κατά κύριο λόγο από 1η Ιουλίου έως 15 Ιουλίου να πάρουν μια αναστολή της εγγραφής τους στον Τειρεσία κατά 75 μέρες εάν δεν καταφέρουν να πληρώσουν τις επιταγές αυτές. Στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται και μια πρόνοια για τους παραλήπτες αυτών των επιταγών, τους κομιστές.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα