Τέλος χρόνου για το επίδομα θέρμανσης

Σήμερα κλείνει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» για την υποβολή αιτήσεων. Αποδεκτά τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020

Κλείνει σήμερα η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» για την υποβολή αιτήσεων του επιδόματος θέρμανσης, προκειμένου να προχωρήσει σε εκκαθάριση των δηλώσεων και κατόπιν στην καταβολή του επιδόματος στους δικαιούχους.

Υπενθυμίζεται πως από φέτος έχει διευρυνθεί το είδος των καυσίμων που επιδοτούνται από το κράτος και πέραν του πετρελαίου θέρμανσης την ενίσχυση θα λάβουν όσα νοικοκυριά θερμαίνονται με φυσικό αέριο και υγραέριο. Παράλληλα, σε περιοχές της χώρας έως 2.500 κατοίκους επιδοτείται η αγορά καυσόξυλων και πέλετ.

Το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να διευρύνει τον χρόνο κατά τον οποίο έχουν εκδοθεί τα τιμολόγια αγοράς, προκειμένου να λάβουν το επίδομα περισσότερα νοικοκυριά. Έτσι, μπορούν να γίνουν αποδεκτά τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από την 1η Ιουνίου 2020, ενώ όσοι έχουν προχωρήσει στην αγορά καυσόξυλων από την 1η Ιουνίου του 2020 μπορούν να καταθέσουν τα σχετικά τιμολόγια στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών:

• Οι δικαιούχοι που έχουν λάβει τιμολόγια αγοράς, με ημερομηνία έκδοσης έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα εισπράξουν το επίδομα θέρμανσης έως το τέλος Ιανουαρίου.

• Η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου τους επόμενους μήνες για την υποβολή συμπληρωματικών τιμολογίων αγοράς, με ημερομηνία έκδοσης έως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021. Οι εν λόγω δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα λάβουν το επίδομα έως τις 31 Μαρτίου 2021, ενώ προς τα τέλη Απριλίου ή τις αρχές Μαΐου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς όσων επιδοτούνται με φυσικό αέριο.

Το επίδομα προσδιορίζεται ανάλογα με την περιοχή όπου βρίσκεται ο οικισμός της κύριας κατοικίας του δικαιούχου. Κριτήριο αποτελεί η θερμοκρασία σε καθεμία από τις 13.000 ζώνες ανά την επικράτεια και το πόσες ημέρες τον χρόνο ο υδράργυρος υποχωρεί κάτω από τους 15,5 βαθμούς Κελσίου. Το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε δικαιούχος θα καθοριστεί μέσα από έναν αλγόριθμο και σε κάθε περίπτωση δεν θα υπολείπεται τα 80 ευρώ, ενώ δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 650 ευρώ.

Τα κριτήρια διατηρούνται στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια:

• Άγαμοι: Εισόδημα έως 12.000 ευρώ και περιουσία έως 130.000 ευρώ.

• Έγγαμοι με παιδιά: Εισόδημα έως 20.000 ευρώ και 2.000 ευρώ για κάθε τέκνο και περιουσία έως 250.000 ευρώ.

• Μονογονεϊκές οικογένειες: Εισόδημα έως 22.000 ευρώ για 1 παιδί συν 2.000 ευρώ για κάθε επόμενο και περιουσία έως 250.000 ευρώ.

Φέτος θα διατεθούν 84.000.000 ευρώ, ενώ, αν απαιτηθεί, το ποσό μπορεί να αυξηθεί έως και τα 94.000.000.

Από το επίδομα εξαιρούνται όσοι θερμαίνονται με air condition ή ηλεκτρικές σόμπες, καθώς, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, καλύπτονται από το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα