Δεν έχει τέλος η κοροϊδία με τις πάγιες δαπάνες!

Ενώ εκπνέει η προθεσμία, χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν λάβει τα κουπόνια για τον συμψηφισμό των φόρων

Τον εμπαιγμό της κυβέρνησης νιώθουν χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι περιμένουν… στο ακουστικό τους για την επιδότηση των πάγιων δαπανών. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο έχει πολυδιαφημιστεί από το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο δεν έχουν αρχίσει ακόμα σε όλους οι συμψηφισμοί των φόρων, μέσω των πιστωτικών κουπονιών που θα τους διαθέσει το κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις που είχαν πραγματοποιήσει δαπάνες το 2020 για… φως, νερό, τηλέφωνο και ενοίκια θα μπορούσαν να επιδοτηθούν από το κράτος, λαμβάνοντας κουπόνια, με τα οποία θα συμψηφίσουν μελλοντικούς φόρους και εισφορές.

Η προθεσμία για την υποβολή των οριστικών αιτήσεων στην πλατφόρμα myBusinessSupport, προκειμένου να λάβουν τα κρατικά κουπόνια, έληξε την περασμένη Δευτέρα, ωστόσο όσοι έσπευσαν να υποβάλουν νωρίς τις δηλώσεις τους βρίσκονται ακόμα στο… περίμενε.

Παράγοντες της αγοράς θεωρούν πολύ δύσκολο να απορροφηθεί έως το τέλος του χρόνου το σύνολο των κουπονιών, ύψους 450.000.000 ευρώ, καθώς το πρόγραμμα ενεργοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση και πολλές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες επιθυμούν να συμψηφίσουν φόρους και τρέχουσες εισφορές. Ωστόσο, η καθυστέρηση της επιδότησης φαίνεται πως απειλεί να τινάξει στον αέρα το πρόγραμμα, αφού όσοι δεν έχουν λάβει ακόμα τα κουπόνια έχουν λιγότερες από 50 ημέρες μέχρι να τα εξαργυρώσουν.

Το πλαίσιο προβλέπει πως τα κρατικά vouchers δεν θα ισχύουν το 2022, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν, και οι επιχειρήσεις να λάβουν μόνο ένα μέρος της επιδότησης, χάνοντας ίσως και το μεγαλύτερο κομμάτι των πάγιων δαπανών. Μάλιστα, φοροτεχνικοί επισημαίνουν πως δεν αποκλείεται να μείνει αδιάθετο ένα ποσό που μπορεί να αγγίξει ακόμα και τα 100.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν δηλώσει ότι θέλουν να επιδοτηθούν για τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν καταβάλει, τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ και τον ΦΠΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για τη λήψη της επιδότησης πάγιων δαπανών οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρήσουν κατά μέσο όρο τον αριθμό του προσωπικού που απασχολούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα