Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από το νέο έτος

Την υπουργική απόφαση για τον νέο κατώτατο μισθό από την 1η Ιανουαρίου 2022 υπέγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης. Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την αύξηση «κοροϊδία» ύψους 2%, με τον κατώτατο να αυξάνεται στα 663 ευρώ μεικτά και το κατώτατο ημερομίσθιο στα 29,62 ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, κι ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και η αντιπολίτευση καλούσαν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια γενναία αύξηση που να καλύπτει, έστω μερικά, τις μεγάλες και διαρκείς ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα βασικά καταναλωτικά αγαθά, στην ανακοίνωση του υπουργείου υπενθυμίζεται ότι «σε σχέση με τη διαδικασία της πρόσθετης αύξησης του νόμιμου κατώτατου μισθού και του νόμιμου κατώτατου ημερομισθίου το 2022, ισχύουν στο ακέραιο οι πρόσφατες δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη».

Σύμφωνα με όσα έχουν υποσχεθεί, στα τέλη Ιανουαρίου θα αρχίσει εκ νέου η διαδικασία διαβούλευσης για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ώστε οι όποιες νέες αυξήσεις να ισχύσουν από το καλοκαίρι, με την κυβέρνηση να υπόσχεται μέρισμα ανάπτυξης για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα. Προεκλογικά, πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί για αύξηση του κατώτατου μισθού σε ποσοστό διπλάσιο από αυτό της αύξησης του ΑΕΠ. Την ίδια στιγμή, το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ υπογραμμίζει ότι οι αυξήσεις «φωτιά» είχαν ήδη από τον Οκτώβριο μειώσει την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού των 650 ευρώ κατά 10%.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα