Άλλοι 61.429 δικαιούχοι για αλλαγή συσκευής!

Θα ενταχθούν από τη λίστα των επιλαχόντων

Την ένταξη επιπλέον 61.429 ωφελουμένων στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» από την υπάρχουσα λίστα των επιλαχόντων ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι πόροι για τους επιπλέον δικαιούχους προέρχονται από τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος, ύψους 150.000.000 ευρώ, και απελευθερώνονται σταδιακά. Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ένταξη ακόμα 140.000 δικαιούχων στο πρόγραμμα.

«Συνεπείς στη δέσμευσή μας, έχουμε καταφέρει να εντάξουμε συνολικά, μέχρι σήμερα, στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή” πάνω από 230.000 ωφελουμένους. Ενας μεγάλος αριθμός καταναλωτών έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώσει τις παλιές ενεργοβόρες συσκευές, μειώνοντας αποτελεσματικά το ενεργειακό τους κόστος» σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να αντικαταστήσουν έως τρεις παλιές συσκευές (κλιματιστικό, ψυγείο ή καταψύκτη), ενώ η επιδότηση ξεκινάει από 30% και φτάνει έως 50% του κόστους των συσκευών, ανάλογα με την εισοδηματική κατηγορία. Οι νέοι δικαιούχοι θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις μήνες από την παραλαβή των επιταγών για την εξαργύρωσή τους.

Στην πρώτη φάση κατατέθηκαν 879.026 ολοκληρωμένες αιτήσεις, από τις οποίες εγκρίθηκαν περίπου 150.000. Αρκετοί πάντως δεν προχώρησαν στην εξαργύρωση των vouchers, γεγονός που αποδίδεται στο ότι οι δικαιούχοι προέρχονταν από πολύ χαμηλή εισοδηματική βάση (εισοδήματα 5.000-10.000 ευρώ) και δεν κατάφεραν να καλύψουν το ποσό της ιδίας συμμετοχής. Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί ή δεσμευτεί πάνω από 82.920 κλιματιστικά, 81.630 ψυγεία και 18.130 καταψύκτες. Συνολικά, από τις 277.000 επιταγές που εκδόθηκαν έχουν εξαργυρωθεί πάνω από 182.680 επιταγές, ενώ οι υπόλοιπες είναι διαθέσιμες.

Β. Παπ.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα