Αναρτήθηκαν τα νέα τέλη κυκλοφορίας

Τα ειδοποιητήρια «ανέβηκαν» στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «mycar» και θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023

Ανοιξε η πλατφόρμα για την πληρωμή των νέων τελών κυκλοφορίας, με τα ποσά να είναι αμετάβλητα σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται πως τα ειδοποιητήρια «ανέβηκαν» στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «mycar» και θα πρέπει να καταβληθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με τρεις τρόπους:

  • Να επισκεφθούν ένα μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών και να σκανάρουν το QR code του ειδοποιητηρίου τους, ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη.
  • Να μπουν στην εφαρμογή της τράπεζάς τους (e-banking) και να πληρώσουν χρησιμοποιώντας τον 23ψήφιο κωδικό RF που αναγράφεται στο ειδοποιητήριο.
  • Να επισκεφτούν κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ΕΛ.ΤΑ. και να πληρώσουν στο ταμείο επιδεικνύοντας το ειδοποιητήριο. Η εκτύπωση των φετινών τελών κυκλοφορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISnet.

Θα πρέπει να έχετε στη διάθεσή σας τους κωδικούς του TAXISnet, τον ΑΦΜ, καθώς και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων είναι οι εξής:

1. Είσοδος στην εφαρμογή Mycar της ΑΑΔΕ.

2. Επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

3. Εισαγωγή των κωδικών του TAXISnet.

4. Επιλογή «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».

5. Επιλογή «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».

6. Επιβεβαίωση του ΑΦΜ και του έτους (2023) που εμφανίζονται και στη συνέχεια εισαγωγή του αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

7. «Κλικ» στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας».

Ο δεύτερος τρόπος είναι με την εκτύπωση των ειδοποιητηρίων χωρίς τη χρήση των κωδικών TAXISnet. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται ο προσωπικός σας ΑΦΜ και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

Συγκεκριμένα:

1. Είσοδος στο site της ΑΑΔΕ.

2. Επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».

3. Συμπλήρωση του ΑΦΜ, του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος και μετά το έτος.

4. «Κλικ» στο κουμπί «ΕΚΤΥΠΩΣΗ» και εμφανίζεται το ειδοποιητήριο σε νέο παράθυρο προκειμένου να μπορεί να εκτυπωθεί.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που το όχημα κυκλοφορεί ή είναι σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο και φέρει πινακίδες, ενώ βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία, επιβάλλεται πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και το πρόστιμο εκπρόθεσμης πληρωμής τους, καθώς και διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ και αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης του ιδιοκτήτη/κατόχου.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα